2011 SenZanome, Barolo Bricco San Pietro, Piemonte, Italien

2011 SenZanome, Bricco San Pietro Barolo, Piemonte, ItalienDenne  Barolo Bricco San Pietro  fra SenZanome er egentlig lavet af Giovanni Manzone … og en vin, som vinbloggeren har smagt i tidligere årgange.

Historien om vinhuset kan du læse om i mit blogindlæg, hvor jeg smagte 2008’eren. Siden da er der sket det, at SenZanome er stoppet og marken solgt … efter rygterne vistnok til Elio Grasso,

Druerne til denne 2011 er høstet primo oktober, og lavet med en lang maceration på 30 dage. Efter endt fermentering er vinen så lagret i 36 måneder  i 500 og 700 liters egetræsfade.

Næsen er egentlig klassisk Barolo … lys, let frugt, hindbær, ribs, brombær, granatæbler, violer, læder, tobak samt nogle lidt grønne aromaer. Egentlig virker frugten overraskende nok allerede nu moden, og vinen rigtigt drikkeklar.

Smagsmæssigt er det også en godt glas vin og de seneste årgange af SenZanomes Barolo Bricco San Pietro har klart været bedre end de første. Smagen er meget stringent, ren og klar, tydelig omend bløde tanniner, læder, lidt tobak … uha det smager godt.

Nogle af årgangene forhandles af iMall, men denne årgang er ikke i sortimentet, så prisen kender jeg ikke, men vil gætte på omkring 300 kr. for en flaske.

Vinanmeldelse 5/7