2018 Weingut Reverchon, Ockfener Bockstein Riesling Auslese, Mosel, Tyskland

2018 Weingut Reverchon, Ockfener Bockstein Riesling Auslese, Mosel, TysklandNu skruer vi lige et notch, nøk og mulehår op for knappen til sødmevolumen med næste lille Riesling fra Weingut Reverchon, nemlig den top-notch labre Ockfener Bockstein Riesling Auslese.

Vinen er sådan set lavet over samme læst som foregående vin, altså med spontangæring i store træfade, lagring sur lie 8 måneder inden vinen omstikkes til ståltank og tappes året efter høst. Men er er volumen for sukkerbarometeret skruet godt op med 102 gram restsukker pr. liter. Men imponerende nok, så bliver det aldrig en oversød eller gumpetung vin … snarere tværtimod.

Næsen er måske en anelse mere klinisk end forrige tørre Ockfener Bockstein Riesling GG, men også tungere, vægtigere og mere tæt, varm og kropslig. Der er heller ikke her – endnu – petroleumsnoter, men kraftigere frugt, abrikos, modne pærer og lidt lakridskonfekt, men på en let, lys måde i forhold til, at vi altså snakker en ægte Auslese fra bedste tyske skuffe.

Men i munden mærker du, at vi er i det søde guf-land, hvor der er godt med intens, tæt, gavmild, godhjertet flydende voksenslik i dit vinglas. Det smager herregodt, hvis du – som alle hårde fyre – er lidt af en slikmund. Det er blødt, cremet, elegant, men i denne ringdans danser troldene samme med elverpiger og tilfører tyngde og hårde tramp. Syren og fedmen danser så fint sammen, hvilket gør vinen lettere, mere elegant og slankere end forventet. Det er elversaft med troldetyngde … og man ender med at blive ellevild.

Forhandles af Mr Ruby, hvor en flaske koster 349 kr.

Vinanmeldelse 6/7