2017 Pertaringa, Rifle & Hunt Cabernet Sauvignon, McLaren Vale, Australien

2017 Pertaringa, Rifle & Hunt Cabernet Sauvignon, McLaren Vale, AustralienDet lille Pertaringa kængururæs slutter med to Cabernet Sauvignon vine … den første er denne 2017 Rifle & Hunt Cabernet Sauvignon.

Navnet på vinen skal finde i vinhusets beliggenhed, som er på et hjørne af Rifle Range Road og  Hunt Road i McLaren Vale. Igen er der nærmest ingen oplysning om produktionen, altså udover vinen efter endt fermentering har lagret 30 måneder på franske egefade, heraf 30% nye fade.

Næsen er ikke sådan lettilgængelig, for vinen har først og fremmest en grøn, urtet og æterisk eukalyptusagtig side, som ikke lige lægger op til dans. Frugten er blommer, blåbær, tranebær, tæt og kompakt med lakridskonfekt, lakrids, peber og tørre egenoter.

Smagen er sådan meget frisk og blød … nærmest letløbende med en lille frugteksplosion af solbær, brombær, blåbær og tranebær. Der er virkelig både frisk og koncentreret frugt, men samtidig også endnu meget stærk, måske endda med lidt brændende alkohol, så igen en vin, som kan tåle mange års lagring i kælderen.

Herhjemme overvejer Winelovers.dk import, men prisen kender jeg ikke.

Vinanmeldelse 5/7