2017 Pertaringa, Undercover Shiraz, McLaren Vale, Australien

2017 Pertaringa, Undercover Shiraz, McLaren Vale, AustralienVi fortsætter den lille Pertaringa kavalkade med endnu en Shiraz, men rykker et niveau op med denne 2017 Undercover Shiraz.

Vinen har vinmageren Shane Harris kaldt Undercover med henvisning til historien om McLaren Vale, hvor de ofte hemmeligt leverede druer til andre regioner i Australien. Vinen er lavet traditionelt og har efter endt fermentering lagret 18 måneder på franske og amerikanske egefade, heraf 15% nye fade.

Igen godt med lakrids, men langt mere intens … dyb engelsk lakrids, frugten også dybere, mørkere med solbær, blæk, kul og så er der alligevel nogle grønne elementer, måske lidt mynte og kaktuspiller, en svag anelse kanel og vanilje sikrer en vis varme og rundhed.

Smagen er klart bedre end hos lillesøsteren Lakeside Shiraz … her er det langt bedre balanceret og frugten er dybere, mere kompleks, men også fortsat med en frisk og syrlig side uden marmeladeagtig fedme. Der er peber, skarp syre, masser af liv, tydelige tanniner, tørhed og lang eftersmag. Det er 4,5 houlbergske fingre med pil op.

Herhjemme overvejer Winelovers.dk import, men prisen kender jeg ikke.

Vinanmeldelse 4,5/7