2017 Pertaringa, Lakeside Shiraz, McLaren Vale, Australien

2017 Pertaringa, Lakeside Shiraz, McLaren Vale, AustralienSidste vin fra Lakeside serien med de markante gule og smågrimme etiketter hos australske Pertaringa blev deres 2017 Lakeside Shiraz.

Igen ingen oplysninger om produktion udover restsukker på 2,6 gram pr. liter, men jeg vurderer klart, at vinen har fået lidt egefade i lagringen.

Duftmæssigt er her lidt lakrids og meget stærk aroma af eukalyptus. Frugten er til den lidt mørkere side med brombær, solbær og blommer, fagnoter med kanel, vanilje, tørt træ, peber og lidt mælkechokolade, mens syren er skarp og stringent.

Smagsmæssigt en fornuftig australsk Shiraz og langt lettere i smagen end de fleste tilsvarende australske vine. Der er pænt med syre, lidt kanter, meget syrlig og bitter smag, som virkelig skriger efter lidt mad. Frugtmæssigt er det solbær, blommer og lidt lysere frugter, for det er bestemt smagsmæssigt ingen tung aussivin.

Herhjemme overvejer Winelovers.dk import, men prisen kender jeg ikke.

Vinanmeldelse 4/7