2017 Benguela Cove, Lighthouse Collection Syrah, Walker Bay, Sydafrika

2017 Benguela Cove, Lighthouse Collection Syrah, Walker Bay, SydafrikaNæste Syrah fra Benguela Cove Lagoon Wine Estate blev denne 2017 Lighthouse Collection Syrah … lige et lille step op.

Druerne er efter høsten afkølet og stået i en kold maceration og med efterfølgende opvarmning med gæring i 8 dage. Efter endt fermentering er vinen overført til egefade, hvor den har fået malolaktisk gæring og har lagret en periode … men hvor lang tid fremgår imidlertid ikke.

Klart en niveau op … frugten er i næsen langt mere kompleks, dybere og mere frisk. Det er solbær, sorte kirsebær, sorte oliven, tørt træ, lidt peber og vinen er også svagt parfumeret tilsat lidt sød lakrids, rosenblade, kanel og vanilje.

Smagen er også mere balanceret og langt mere frugtrig, dyb og mørk med sorte bær, sød lakrids, kanel, sødme, peber, masser af power, god elegance, fin blød og cremet … men måske en smule til den stærke side. Dermed bliver det 5 fingre med pil ned.

Herhjemme overvejer Winelovers.dk import, men prisen kender jeg ikke.

Vinanmeldelse 5/7