2018 Weingut Reverchon, Ockfener Bockstein Riesling Kabinett Feinherb, Mosel, Tyskland

2018 Weingut Reverchon, Ockfener Bockstein Riesling, Kabinett Feinherb, Mosel, TysklandMed udsigt over Saar floden i den lille by Filzen 5 kilometer sydvest for Trier finder vi det gamle vinhus Reverchon, som nu igen er ved at vågne af sin tornerosesøvn. Jeg smager nu en 2018 Ockfener Bockstein Riesling Kabinett Feinherb.

Vingården har eksisteret siden 1627, men blev først kendt som Weingut Reverchon, da familien Reverchon købte ejendommen i 1920’erne, renoverede stedet og gjorde vinhuset til et af de førende huse ved Saar i mange år. Men i 1960’erne tabte huset pusten og forsvandt i glemslen.

Men nu rører det gamle vinhus på sig igen … ryster murbrokker af skjorten, banker rusten af rørene, vinstenene af flasken og har fået nyt liv. Den nye epoke startede i 2007, hvor den forfaldne ejendom blev opkøbt af Bernhaart Maas, som er en revisor,  investeringschef, bankmand, ledelseskonsulent i Arthur Andersen og Riesling-elsker fra Trier.

Han ville føre det tilbage til sin storhedstid. Første skridt var en større restaurering, mens det andet skridt var at ansætte en dygtig vinmager. I 2013 ansatte han Ralph Herke, der tidligere har været kældermester på prestigeøse Schloss Vollrads i Rheingau.

Samlet har Weingut Reverchon i dag 16 hektar vinmarker, som ligger i Saar i 160-250 meters højde. De bedste af markerne er bl.a. marken Bockstein i Ockfen samt Herrenberg i Filzen lige bagved vingården.

På den stejle og gamle Filzener Herrenberg mark har Reverschon samlet 6,5 hektar. Det er en skiferklædt sydvestvendt skråning med upodede vinstokke på 80-100 år. Ockfener Bockstein marken er nok en af Saars mest kendte vinmarker og har tidligere været ejet af et statsligt vinavlsdomæne,

Hos Weingut Reverchon arbejder man i pagt med naturen. Der bruges således ikke insekticider, pesticider og herbicider i markerne. Det økologiske og naturlige er vigtigt, for alle vine fermenteres naturligt på den gær, der bringes i kælderen sammen med druerne. Gæringen foregår dels i rustfri ståltanke, dels i store træfade.

Denne 2018 Ockfener Bockstein Riesling Kabinett Feinherb er lavet med druer fra marken Ockfener Bockstein, der er en af topmarkerne ved Saar. Marken ligger over byen Ockfen og har en sydvestlig soleksponering og jordbunden består af skifer.

Og hvordan er det lige med Kabinett og Feinherb vil nogle sikkert spørge? Men det er ikke det samme, for Kabinett siger noget om kvalitetsniveauet i vin … i Qualitätswein med Prädikat er druerne til en Kabinett vin høstet med mindst 75 grader Oechsle, mens Feinherb siger noget om tørhedsgraden i vin.

Således ligger Feinherb over Trocken og Halbtrocken i tørhedsgrad, men altså under Mild, hvor der er over 18 gram restsukker, mens der for Heinferb ikke er regulering af sukkerindholdet, men der er ofte mere end 18 gram, hvilket er grænsen for Halbtrocken og her er vinen jo også med 21,7 gram restsukker.

Reverchons Ockfener Bockstein Riesling Kabinett Feinherb er alene vinificeret på rustfrie ståltanke … og så selvfølgelig med masser af nænsom kærlighed.

WAUW … sikke dejlig aroma, som beriger dine følsomme fimrehår i næsen med fersken, udblødte pærer, grønne æbler og der er også antræk til fin og vanedannende petroleum … og samtidig er der også noget vildt luftigt over vinen, selvom der også fornemmes dybde og stor intensitet. lidt grønne urter og tørrede blomster. Hmmmm.

Med 21,7 gram restsukker i vinen, så skulle man forvente, at det skulle være en sød vin, men det mærker du ingenlunde. Der er pænt med sure, grønne æbler, masser af citron og dirigerende syre. Men sødmeniveauet bidrager her i stedet med en vis fylde, krop og fine muskler på en spinkel, mineralsk og rank sjæl. Men der bliver sgu sjælefred, når man drikker vinen. Tornerose er kysset af dværge, men er absolut vågnet.

Forhandles af Mr Ruby, hvor en flaske koster 199 kr., men ved køb af 3 flasker er prisen 149 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7