2014 Decelle Villa, Nuit-Saint-Georges, Bourgogne, Frankrig

2014 Decelle Villa, Nuit-Saint-Georges, Bourgogne, FrankrigDet burgundiske vinhus Decelle Villa er grundlagt af Pierre-Jean Villa og Olivier Decelle, og her smager vi deres 2014 Nuit-Saint-Georges.

Decelle Villa holder til i netop Nuit-Saint-Georges med deres vineri i en gammel bygning fra det 19. århundrede. Vinhuset Decelle Villa er dog først grundlagt i 2008, hvor Pierre-Jean Villa og Olivier Decelle besluttede at slå sig sammen og derfor købte jord i Côte D’Or i Bourgogne med ambitionen om at lave elegante, smukke og komplekse vine med respekt for naturen.

Pierre-Jean Villa havde tidligere arbejdet som vinmager i Condrieu, Côte Rôtie og Saint Joseph, mens Olivier Decelle i forvejen har et par vinhuse i Roussillon og Saint-Emilion … nemlig Mas Amiel og Château Jean Faure, som er naboslot til Château Cheval Blanc.

I dag har de to vinmagere i alt 7 hektarer vinmarker, fordelt på parceller i både Côte de Beaune og Côte de Nuits. Derudover køber de også til tider også druer fra en række vinavlere.

Alle Decelle Villas marker dyrkes økologisk, både for at holde rankerne sunde og for at bevare så meget af terroirets identitet i vinene som muligt. De fleste af vinene er certificeret økologiske.

Denne Nuit-Saint-Georges er en Village vin, som er lavet med håndplukkede druer fra 45 år gamle stokke på to parceller langs grænsen til Vosne-Romanée. Gæring og maceration sker i åbne kar alene med druernes naturlige gærceller og varer 21 dage, hvorefter druerne presses og vinen lagrer 18 måneder på 228 liter barriques, hvoraf en tredjedel er nye.

Næsen er grøn, tør og syrlig … næsten skriger, at dette er fransk Pinot Noir. Der er lakrids, fennikel, kirsebær, hindbær, røg, grønne grene, syrlige drops samt æteriske olier. Smagen er lidt syrlig med en smule bitter frugt, halvmodne hindbær, ribs, granatæbler, røg, ren og stringent, blæk, peber, jern og klar. Det er ærketypisk burgundisk.

Forhandles af Juul’s Vin & Spiritus, hvor en flaske koster 499 kr.

Vinanmeldelse 5/7