2009 Sulin, Vino da Uve Stramature, Piemonte, Italien

2009 Sulin, Vino da Uve Stramature, Piemonte, ItalienNår vi nu er ved dessertvine fra Sulin, hvad er så mere oplagt end at smage deres 2009 Vino da Uve Stramature, en Passito vin Adriano Fracchia skabte i 1984.

Vinen er lavet med 100% Barbera druer fra marken Vigneto Adriano, hvor huset også opnår de mest modne druer, som høstes sent. Så tørrer druerne på måtter i 2 måneder og taber der 70% af vægten.

Vinen fermenteres derefter i store træfade i 2 måneder og lagrer derefter 2 år i fadene. Efter aftapning på flaske skal vinen også helst lagre yderligere ét år mere.

Duftmæssigt en rigtig dessertvin, hvor de tørrede Barbera druer giver nogle modne, likøragtige noter, kirsebærlikør, kirsebærsovs, tør eg, engelsk lakrids samt lidt nelliker. Vinen har en moden syrlig/sød næse med parfumeret touch … blomsterpollen og tørrede frugter. En fed, moden og sød næse.

I munden har vinen en fed, tyk og sød smag, fed og tyk kirsebær sødme, ren nektar, honningsødme, blød cremet og fed likør. Det vil være en dessertvin, som vil passe spot on til risalamande eller et ostebord, for der er både power, sød og en syrlig fedme til at matche mange oste.

Dansk importør af Sulin vinene er Winelovers.dk, hvor en flaske med 50 cl. koster 238 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7