2016 Weingut Peter Kriechel, Jubilus Frühburgunder Goldkapsel Trocken, Ahr, Tyskland

2016 Weingut Peter Kriechel, Jubilus Frühburgunder Goldkapsel Trocken, Ahr, TysklandFra årgang 2016 skulle vi også smage Weingut Peter Kriechels Jubilus Frühburgunder Goldkapsel Trocken, der er blevet kåret til Ahrwein des Jahres 2019.

Vinen er som de fleste rødvine hos Kriechel produceret på fade af egetræ og efter endt gæring er denne Jubilus Frühburgunder Goldkapsel Trocken lagret 18 måneder på franske barriques som er anvendt en eller to gange tidligere. Vinen har i denne årgang 2016 cirka 2,7 gram restsukker pr. liter.

Og sikke et skridt op i forhold til Kriechels 2016 Frühburgunder B, for her hænger vinen bare langt bedre sammen. Frugten er dog også en smule til den modne side, men på en langt mere delikat, kompleks og syrlige facon. Det er jordbær, ribs, kirsebær, eg, røg med lidt vanilje, kanel og søde krydderier.

I munden er vinen både blød og med masser af syre, eg, røg, kirsebær, ribs, urter, kul, en lille brioche, nogle krydrede elementer og modne tanniner. Det er vildt blødt og gud hvor er det bare en lækker vin, så igen bliver Houlberg blød om hjertet.

Importør er Carlsen Vin, hvor en flaske af 2015’eren koster 349 kr., mens 2016eren vist ikke er kommet hjem endnu.

Vinanmeldelse 6/7