2017 Massaro Norma, Valpolicella Classico, Veneto, Italien

2017 Massaro Norma, Valpolicella Classico, Veneto, ItalienAzienda Agricola Massaro Norma ligger på adressen Via San Rocco i Negrar midt i Valpolicella og derfra tester jeres flittige vinblogger nu 3 vine, og vi starter med denne 2017 Valpolicella Classico.

Vingården er oprindelig grundlagt i 1950’erne, af den nuværende ejer Valentino Corsis bedstefar, som drev en lille gård med planteavl, men samtidig havde en stor passion for vin. Den passion blev dog først forløst af sønnen Quirino Corsi, som sammen med sin hustru overtog driften og også i midten af 1990’erne lejede marker til dyrkning druer til vin.

Det var dog sønnen Valentino Corsi, som sammen med sin hustru  Norma Massaro reelt grundlagde vinhuset i 1998 med lidt hjælp fra familiens gode venner Cesari familien på Brigaldara. Indtil da havde de solgt deres druer til den store producent Sartori.

Det var dog først i 2015, at Valentino sammen med sine sønner Riccardo, Alberto og Nicola kunne sende deres allerførste vin på markedet … lavet på vineriet på Brigaldara,, for det er først her i 2019, at familien har fået bygget deres eget vineri.

Det er en ganske lille vingård, som alene har 3 hektar vinmarker og alene laver 3 forskellige vine, denne Valpolicella Classico, en Ripasso og selvfølgelig en Amarone. Og vi starter selvfølgelig gennemgangen af vinene med denne Valpolicella Classico.

Vinen er lavet på Corvino, Corvinone, Rondinello og Molinara, som er fermenteret i rustfrie ståltanke med gæring i 10 dage, hvilket så er efterfulgt af lagring i ståltankene og derefter på flaske en periode inden frigivelse,

Næsen afslører en meget moden aroma, virkelig modne og næsten overmodne bær, blommer, modne kirsebær, en smule mentol eller eukalyptus, lakrids, mælkechokolade, gammelt egetræ og en lille sød/syrlig note. Det bliver aldrig helt dybt … men lidt fladt men samtidig meget behageligt.

Smagen er mere syrlig og samtidig også friskere end duften indikerede, men det er samtidig en smule rustik og skarpt, så der mangler lidt dybde og bundtræk. Frugten er lys og moden, men derudover lidt egetræsnoter og bitterhed.

Forhandles af Buus Vine, hvor en flaske koster 139,95 kr., men pt kan fås på tilbud til 98,95 kr.

Vinanmeldelse 4/7