2018 Babylonstoren, Chenin Blanc, Western Cape, Sydafrika

2018 Babylonstoren, Chenin Blanc, Western Cape, SydafrikaNæste Babylonstoren vin var også en hvidvin og denne gang på ren Chenin Blanc, der jo også normalvis stortrives i netop Sydafrika.

Vinen er lavet på ren stål … først med blid presning af druerne, som kommer fra granitholdige marker. Derefter gærer vinen koldt i omkring 3 uger, hvorefter den så lagrer 4 måneder sur lie inden endelig aftapning på flaske.

Næsen er klart mere blød end Candide … igen med en lille dejlig drilsk landlighed, sådan næsten økoagtig med mødding, armsved og bonderøv. Det dufter med andre ord betagende. Der er lidt sødme, lidt honning, tropisk frugt, honningmelon, ananas, søde krydderier og man bliver sgu lidt fascineret af de herlige aromaer, som strømmer op af glasset.

Smagen er lidt mere jordnær, ganske frisk med en okay syre, citroner, lemon, grønne æbler, stikkelsbær … stram, syrlig og ungdommelig, så det er ikke en flommefed sydafrikansk Chenin Blanc, men tværtimod en god og frisk vin, som – trods en lidt rustik syre – bare smager rigtigt godt. Igen er det 4,5 med en frisk pil opad.

Forhandles af Winelovers, hvor en flaske koster 155 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7