2017 Weingut Schwarztrauber, Pinot Noir Mußbacher Glockenzehnt Edition Papillon Premium, Pfalz, Tyskland

2017 Weingut Schwarztrauber, Pinot Noir Mußbacher Glockenzehnt Edition Papillon Premium, Pfalz, TysklandDanmarks førsteelsker af Spätburgunder aka tysk Pinot Noir har nu hældt endnu en slat Weingut Schwarztrauber vin op i sit store Nude Stem Zero glas … nemlig vinen Pinot Noir Mußbacher Glockenzehnt Edition Papillon Premium.

Igen en Lagenwein aka enkeltmarksvin, hvor druerne kommer fra Mußbacher Glockenzehnt, der betegnes som en af de bedste marker i byen … eksponeret mod syd og med en undergrund af tungt ler og löss, hvilket giver kraftige vine med mineralitet.

Igen har den lille bio-vingut ikke mange oplysninger om vinen på sin hjemmeside … udover, at vinen har vundet GOLD på Mundus Vini Biofach her i 2019. Men den har helt klart lagret på egefade … vurderet ud fra duft og smag.

Næsen har klart en snert af den klassiske søde hestestald, der er pænt egepræg, men samtidig også en grøn og urtet kant, som kan minde lidt om Spätburgunder fra Franken. Det dufter virkelig godt med mørke kirsebær, brombær, hindbær, nogle røgede elementer, tobak, læder, gran og en smule nelliker.

Men hvor er smagen dog blød, næsten smeltende i munden, og her viser vinen virkelig sin styrke. Det er blødt med blødt på. Der er både eg, tørhed, nogle tanniner, hvid peber og samtidig en meget ren og direkte frugt, som er let, luftig og blid som hvide lagner. Det er ubetinget bedste vin, som jeg har smagt fra Schwarztrauber.

Forhandles af Winus DK, hvor en flaske koster 235 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7