2017 Weingut Franzen, Neefer Frauenberg Spätburgunder, Mosel, Tyskland

2017 Weingut Franzen, Neefer Frauenberg Spätburgunder, Mosel, TysklandDet er kun lidt over en måned siden, at jeg drak en flaske 2017 Neefer Frauenberg Riesling GG fra Kilian Franzen på Weingut Franzen. Nu smager jeg den røde solskoldede lillesøster Neefer Frauenberg Spätburgunder.

Franzen laver primært hvidvine på Riesling, men altså også en smule rødvine. Projektet med rødvinene startede egentlig lidt for sjov eller som en hobby for at udfordre dem selv, men det er i dag blevet langt mere end en hobby og en stor passion for Kilian og hustruen.

Druerne kommer fra en parcel på den svimlende stejle Neefer Frauenberg og de fik parcellen med gamle Spätburgunder stokke tilbudt i 2014 og det kunne Kilian ikke sige nej til. Og hvert år bliver han fascineret af, hvilken kvalitet der opnås fra marken.

Der er ikke vildt mange oplysninger om vinen, men den er lavet med spontangæring alene med druernes naturlige gærceller og lagret på barriques … formentligt et sted mellem 12-18 måneder.

I glasset er vinen lys transparent og omgående fornemmes, at der er tale om en Spätburgunder med toner i den lyse ende af durskalaen … klart noget der dur, so to speak. Næsen er ikke vildt animalsk, men har blomster, let lys frugt som jordbær, moreller og lyse kirsebær. Det er utroligt blidt, fint, sart, forsigtigt og suppleres samtidig med lette fadnoter herunder lidt vanilje samt en lille grøn og æterisk syre.

Smagsmæssigt spiller vinen også på flere tangenter, både halvtoner,  heltoner og halvandentoner, er let, fin, blød og feminin, en meget ren saft, som er utrolig elegant med smuk balance. Det er blidt og har så alligevel en syre, som lige er tilstrækkelig til, at vinen holder både grund- og kammertonen.

Forhandles af Mr Ruby, hvor en flaske koster 199 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7