2017 Weingut Karl May, Pinot Noir, Rheinhessen, Tyskland

2017 Weingut Karl May, Pinot Noir, Rheinhessen, TysklandPå Ludwig-Schwamb-Straße 22 i byen Osthofen i den sydlige del af Rheinhessen finder vi Karl, Peter og Fritz May, som driver Weingut Karl May. Derfra smager en Gutswein, nemlig deres almindelig entry-level Pinot Noir basisvin.

Vinhuset er grundlagt i 1815 og drives i dag af 7. generation i form af Peter og Frits med lidt hjælp fra deres far Karl. De to brødre ligner tvillinger, men det er de imidlertid ikke, men har begge spillet håndbold på højt niveau, inden de overtog driften fra deres forældre.

Samlet har familien 20 hektar vinmarker, som siden 2007 har været drevet økologisk og i det hele taget er det brødrenes filosofi, at der skal være så lidt indgriben i produktionen som muligt.

Vinen er lavet med 18 dages gæring med skindet i åbne gæringskar og er efter endt fermentering lagret 10 måneder på en kombination af store fade aka großen Holz og ældre barriques.

I næsen er det en pænt krydret bandit … fyrnåle, tør eg, nelliker, lidt papkasser eller tørt papir, mens frugten er lidt mørk, maskulin med kirsebær, brombær, lidt appelsinskal samt en rustik og dansende syre.

Smagen er også en kende rustik, er meget tør og har masser af jern, blæk, tanniner og krydderier. Smagen er ribs, granatæbler og det er – som med duften – en maskulin og lidt grov Spätburgunder aka Pinot Noir med et råt og ekstremt tørt bid. Smagen bliver klart bedre med en smule luft i glasset, så slyng den endelig godt i glasset og vær en smule tålmodig.

Forhandles af Vinuniverset, hvor en flaske koster 95 kr.

Vinanmeldelse 4/7