2017 Sidewood Estate, Pinot Noir, Adelaide Hills, Australien

2018 Sidewood Estate, Pinot Noir, Adelaide Hills, AustralienAftenens første rødvin fra Sidewood Estate var deres Pinot Noir … og er som husets Chardonnay lavet på forskellige Pinot Noir kloner.

Darryl Catlin arbejder med de forskellige kloner separat … altså en særskilt vinificering af hver klon og vinen samles så først til den endelige vin efter endt lagring. Der arbejdes med de kloner, som huset kalder 777, MV6, Abel og Oberlene. Og det er også klontypen der bestemmer, hvor stor del af klaserne, som afstilkes, fx afstilker Darryl slet ikke Oberlene klonerne, mens fx klon 777 druerne afstilkes 20-30%.

Vinen gærer spontant i åbne kar … og nogle gange trædes druerne med fødderne for at forlænge gæringen. Derefter undgår vinen en malolaktisk gæring og lagrer så 6-12 måneder … og i den periode tilses vinen løbende for vurdering af optimal modning og først derefter blendes den endelig vin fra de mange fade.

Sikke da en næsten burgundisk næse … nej minder nok mere om Pinot Noir fra Ahr. I glasset er vinen herlig lys, transparent teglfarvet, mens duften er ribs, tranebær, stikkelsbær, rabarber, grønne blade, grafit, svag vanilje, eg, syrlige drops og æter. Det er stringent, præcist og klart som fx vinene fra Julia Bertram.

I munden er det kirsebær, masser af grønne elementer, ribs, jordbær, tranebær, meget frisk og elegant Pinot Noir, stringent og ren … masser af jern, tørre tanniner samt lidt appelsinskal. Igen klart europæisk i stilen, pænt med syre og friskhed. Det er sgu et godt glas Pinot Noir.

Forhandles af Winelovers.dk, hvor en flaske koster 311,25 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7