2017 Sidewood Estate, Chardonnay, Adelaide Hills, Australien

2017 Sidewood Estate, Chardonnay, Adelaide Hills, AustralienNæste vin fra Sidewood Estate var deres almindelige Estate Chardonnay, som er lavet af den ansvarlige vinmager Darryl Catlin og med druer fra 3 forskellige Chardonnay kloner.

De 3 forskellige kloner har hver deres egen smag, så nogle af klonerne plukkes tidligere for at få citrus i smagen og resten er plukket senere for at få melon og grapefrugt i smagen.

Efter høsten så sorteres druerne og presses forsigtigt. Gæringen sker i rustfrie ståltanke alene med druernes naturlige gærceller og derefter lagrer vinen 10 måneder på franske egefade, heraf 25% nye fade.

I næsen en meget let fedme, vanilje og det dufter klart af fadlagret Chardonnay. Når det er sagt, så er det på ingen måder en fadtung vin, for der er godt med syre og friskhed. Det er aromatiske æbler, syltede citroner, karamel, honningmelon … meget inderlig, feminin og forførisk.

Smagsmæssigt en blød, rund og cremet vin … med kalk og mineraler, fast i syren, meget ren og direkte frugt, pænt med citronsyre og den er langt mere stringent og ren end duften egentlig indikerede. Men det er kun godt, for det giver en frisk vin, som slet ikke er overfed på nogen måder … men med stor smag.

Forhandles af Winelovers.dk, hvor en flaske koster 248,75 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7