2014 Roar Wines, Rosella’s Vineyard Syrah, Californien, USA

2014 Roar Wines, Rosella's Vineyard Syrah, Californien, USAVi fortsætter med mer’ Syrah, nemlig med en 2014 Rosella’s Vineyard Syrah fra Roar Wines, et amerikansk vinhus, der ligger Santa Lucia Highlands i sunny California.

Vingården drives af familien Franscioni, som grundlagde Roar Wines i 2001. Familien har i over 100 år boet i Santa Lucia Highlands, siden Garys farfar Silvio Franscioni tilbage i 1886 emigrerede fra Schweiz, slog sig ned i Santa Lucia Highlands og startede et mejeri. Senere omlagde sønnen Joe dog driften på gården til planteavl med fokus på bønner, kartofler og sukkerroer.

Og nu har Gary Franscioni ændret driften til vinavl og -produktion, da han sammen med sønnerne Adam og Nick samt datteren Tamara i 1996 startede med at tilplante markerne med vinstokke. Og siden 2001 har de så i samarbejde med vinmageren Scott Shapley lavet vine under navnet Roar Wines.

Samlet har Franscioni familen 86 hektar vinmarker, som er fordelt på markerne Garys’ Vineyard, Pisoni Vineyard, Sierra Mar Vineyard, Soberanes Vineyard og Rosella’s Vineyard.

Og det er netop fra sidstnævnt 20 hektar store mark … Rosella’s Vineyard, at druerne til denne vin stammer fra. Marken er tilplantet i 1966, har en sydøst eksponering og har stokke med Pinot Noir, Syrah og Chardonnay.

Druerne til Rosella’s Vineyard Syrah er plukket i starten af oktober og har ligget i blød 5 dage inden gæringen. Efter endt fermentering har vinen ligget  yderligere 28 dage med skindet inden en lagring på franske egefade med en andel af 22% nye fade. Vinen er tappet på flaske uden klaring eller filtrering.

Næsen er herlig landlig med lidt bræk eller opkast – men på den fede måde – og byder ellers på lidt røgede noter, peber, lidt flæsk, bacon, engelsk lakrids, dyb og mulle kælder, sødbrændte fade, brombær, blommer, sorte kirsebær, oliventapenade, vanilje, kanel og en lille grøn syrlighed.

I munden er der power, sød lakrids og vinen er meget rund i smagen, blød og lækker cremet. Det er faktisk vildt blødt. Der er blåbær, brombær, sorte bær og tanninerne er modne. Der er blomster, krydderurter og en vis elegance over vinen. Vild god Syrah og vinblogger kaster 5,5 fede tomler efter vinen med pil op.

Forhandles af Erik Sørensen Vin, hvor en flaske normalt koster 500 kr., men 2014’eren sælges på tilbud til 350 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7