2018 Calabria Family Wines, Leonard Road Villa 116 Cabernet Merlot, New South Wales, Australien

2018 Calabria Family Wines, Leonard Road Villa 116 Cabernet Merlot, New South Wales, AustralienHvor ikke nuppe 2 x rødvine fra Bill og familien på Calabria Family Wines … det vinhus, som jeg tidligere har skrevet om her på vinbloggen. Og vi starter med deres Leonard Road Villa 116 Cabernet Merlot.

Igen er der ganske sparsomme oplysninger om vinen, men den er lavet med opkøbte druer – både Cabernet Sauvignon og Merlot – fra andre vinavlere rundt om i New South Wales. Vinen er dog – ud fra min vurdering af vinen – lavet på rustfrie ståltanke og lagret en periode på egefade.

Der er en dejlig aroma af frisk frugt, virker meget tør med cigaræsker, cedertræ, lidt blomstersæbe, eukalyptus, kirsebær og blommer. Vinen dufter meget frisk og næsten med lidt bordeauxske referencer.

Smagsmæssigt er frugten også helt okay, klart med kirsebær som den gennemgående smag og syren godkendt. Der er en lille smule sødme, en svag bitterhed og virker samlet tør. Vinen har lidt kant, men er ukompliceret, glider meget let ned og selvom dybden måske ikke er vild, så er vinen nem og rar, mens eftersmagen har lidt bitterhed.

Forhandles af Winelovers.dk, hvor en flaske koster 95 kr.

Vinanmeldelse 4/7