2013 Sidewood Estate, Isabella Rosé Sparkling, Adelaide Hills, Australien

2013 Sidewood Estate, Isabella Rosé Sparkling, Adelaide Hills, AustralienDen næste flaske bobler fra australske Sidewood Estate var denne Isabella Rosé Sparkling, som er opkaldt efter Owen og Cassandra Inglis’ anden datter Isabella.

Isabella Rosé Sparkling er lavet på 60% Pinot Noir og 40% Chardonnay … altså omvendt i forhold til den foregående. Men den er selvfølgelig vinificeret helt normalt og med andengæring i flasken efter champagnemetoden aka Méthode Traditionelle. Den har lagret hele 54 måneders – altså 4½ år – lagring sur lie på flaske inden degorgeringen.

I glasset en herlig bleg rosa og nærmest let ferskenfarvet vin, som op af glasset sender en lidt kødfuld aroma med rød frugt, lidt småsure jordbær, ribs og lidt sødgæret og overmodne i frugten, rund, en smule æblemost, meget intense bobler med en fin mousse, lette, fine og bløde, næsten helt luft og æterisk. Det er en rigtig fin duft og til at blive glad i låget over.

Smagen er lidt rund og sjov, kirsebær, æblemost, overmodne æbler, nødder, lidt bitterhed i boblerne og samtidig masser af syre. Boblerne holder rigtigt længe, hvilket jeg rigtigt godt kan lide og der er godt med grape bitterhed i eftersmagen. Hvis man ikke lige vidste det, så havde jeg ikke troet på, at dette var en mousserende vin fra Australien.

Forhandles af Winelovers.dk, hvor en flaske koster 212,50 kr.

Vinanmeldelse 5/7