2014 Sidewood Estate, Cuvée Chloe Sparkling, Adelaide Hills, Australien

2014 Sidewood Estate, Cuvée Chloe Sparkling, Adelaide Hills, AustralienMin lille solo smagning med mig selv startede naturligvis med et par glas forførende bobler …  2 mousserende vine, sådan bare lige for at komme i godt humør. Det virkede, for den første Cuvée Chloe Sparkling fra Sidewood Estate kan faktisk måle sig med flasker fra Champagne.

Cuvée Chloe er lavet på 40% Pinot Noir og 60% Chardonnay og opkaldt efter deres datter. Vinen er vinificeret helt normalt og lavet efter champagnemetoden aka Méthode Traditionelle med andengæring i flaske. Det er sket med 48 måneders lagring sur lie.

Hvor er den en smuk, kølig, stringent og stålsat aroma med lyse bær, lidt tropisk, mango, gærede bær, modne æbler, dejlig animalsk og har derudover lidt fennikel, kål … liflig inderlighed, meget fin, tør og støvet.

I munden er der masser af bobler, tætte og små. Det er ikke en streng og tør mousserende vin, har lidt nødder, citron samt grape. Denne er bestemt lige så god som mange dyre champagner, har en lille delikat sødme, mens boblerne små, insisterende og virkelig meget vedvarende. Tænk, at der laves så god mousserende vin i Australien.

Forhandles af Winelovers.dk, hvor en flaske koster 212,50 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7