2012 René & Michel Koch, Riesling Grand Cru Muenchberg, Alsace, Frankrig

2012 René & Michel Koch, Riesling Grand Cru Muenchberg, Alsace, FrankrigDomaine Koch René et Michel på Rue de la Fontaine midt i den lille by Nothalten havde også to vine med i Best Alsace Riesling smagningen og den anden var denne 2012 Riesling Grand Cru Muenchberg.

Vinen er lavet med druer fra Grand Cru marken Muenchberg, som har en undergrund med meget sand. I kan se marken på billedet ovenover. Vinen er lavet meget traditionelt, altså gæring i store gamle egefade, hvor vinen også er lagret en periode, men ellers har jeg ikke de store oplysninger om vinen.

Næsen er dyb, kompleks, lækker, har lidt astronaut-is, æter, benzin, petroleum, honning, fersken, modne æbler og i det hele taget pænt overmoden aroma og man fornemmer noget alder på vinen.

Riesling Grand Cru Muenchberg har en smuk balance, masser af eksotisk frugt, modne æbler, æblemost, citroner, blomster, pæn og lidt maskulin fylde, grønne elementer, meget ren samt en sindssyg lang eftersmag med lidt grape.

Forhandles af Vinotheket, hvor en flaske koster 188 kr.

Vinanmeldelse 5/7