2017 Etienne Simonis, Riesling Alsace, Alsace, Frankrig

2017 Etienne Simonis, Riesling Alsace, Alsace, FrankrigEtienne Simonis i byen Ammerschwihr omkring 10 kilometer fra Colmar var også repræsenteret med 2 vine … Riesling Grand Cru Kaefferkopf og denne lidt billigere Riesling Alsace.

Vinen er lavet biodynamisk og generelt laves vinene hos Etienne både på rustfrie ståltanke og gamle egefade. Efter høsten, som selvfølgelig sker via håndkraft, så presses druerne, hvilket sker langsomt over 6-8 timer. Derefter får mosten lov at hvile i 12-24 timer, således de værste urenheder falder til bunden.

Så overføres vinen til gæringstankene, hvor vi gærer spontant på druernes naturlig gærceller i monsterlang tid … 3-6 måneder, hvorefter vinen så lagrer en periode sur lie – altså med bærmen – inden vinen så flaskes.

I næsen er det en virkelig let vin, lidt sjov, røget og urtet, har masser af æbler, æbleflæsk, flodvand, estragon, grønne elementer samt en hel buket blomster i alle farver.

Smagsmæssigt pæn stram med citrus, jern … en fin balance, hvor lidt sødme blander sig og forsøger at vinde dit hjerte. Der er grønt, syrligt, meget nærværende og super balanceret.

Forhandles af Økovin, hvor en flaske koster 128 kr.

 Vinanmeldelse 5/7