2015 Geiger-Koenig, Riesling Lieu-dit Schifferberg, Alsace, Frankrig

2015 Geiger-Koenig, Riesling Pfersigberg, Alsace, FrankrigI det sidste heat startede vi med denne Riesling Lieu-dit Schifferberg fra vinhuset Geiger-Koenig aka Le Felsberg Earl Geiger Koenig, der ligger i byen Bernardvillé omkring 40 kilometer nord for Colmar.

Geiger-Koenig er en gammel vingård, som er gået i arv fra generation til generation. I dag drives vingården af Patrick Geiger med hjælp fra hans forældre Simone og Richard. De har samlet 10 hektar vinmarker, som er spredt på ikke mindre end 50 forskellige parceller, hvor halvdelen ligger stejle skråninger ved Bernardvillé og den anden halvdel ved byen Epfig, hvor Simone er fra. Markerne har siden 2013 været drevet økologiske.

Udover vinproduktionen, så udlejer familien også lidt ferielejligheder.

Her smager vi deres Riesling Lieu-dit Schifferberg. Der er ikke mange oplysninger om produktionen, men vinen er lavet helt traditionelt på store gamle egefade.

Næsen er egentlig ganske fin, elegant med lidt litchi, fersken, citrus, muskat og klar sødme. Smagen har klart masser af grønne æbler, citrus, pænt med mineraler og fin balance. En god Alsace Riesling, som måske ikke gør det store væsen af sig,

Forhandles af Vinhylden, hvor en flaske koster 120 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7