2017 Réva, Nebbiolo d’Alba, Piemonte, Italien

2017 Réva, Nebbiolo d’Alba, Piemonte, ItalienDen lille smagning med 4 af Révas vine på terrassen med udsigt til Ravera marken startede helt perfekt med en Nebbiolo d’Alba.

Druerne til vinen kommer fra en lille 1,3 hektar mark San Sebastiano ved Monforte d’Alba og beliggende i 360 meters højde. Druerne er selvfølgelig høstet manuelt og fermentering er sket i rustfrie ståltanke druernes naturlig gærceller og maceration i 17 dage, hvilket er efterfulgt af en malolaktisk gæring i østrigske egefade for 80% af vinen og brugte tonneaux og barriques for de resterende 20%. Derefter er vinen lagret 12 måneder i de østrigske egefade. Der laves årligt 4.500 flasker af vinen.

Etiketterne til Révas vine er tegnet af en kunstner fra Prag, som dog er bosiddende i New York i dag. Motiverne på vinene er alle dyr, men måske lidt fortegnede. På denne Nebbiolo d’Alba forestiller dyret en flagermus.

I glasset er vinen herlig lys, transparent med svagt orange skær, og næsen følger op med dejlig lys, let, syrlig og moden frugt, tranebær, ribs samt granatæbler.  Der er lidt blomster, rosenblade, lidt grønne elementer, tør jord, let grafit og mineraler … virkelig let og der er lidt Pinot Noir over duften. Yammy.

Smagen er også meget let, luftig med masser af lyse bær, ribs, jern, mineraler og godt med syrlighed. Det er smuk vin, så let, så præcis og er totalt pjattet med vinens lethed. Der er fast bid, slanke tanniner og mineralsk renhed.

Forhandles herhjemme af Lundens Vin Kompagni, hvor en flaske koster 178 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7