2018 Bonnievale Wines, River Collection Chardonnay, Western Cape, Sydafrika

2018 Bonnievale Wines, River Collection Chardonnay, Western Cape, SydafrikaDet er som om, at der pludselig er masser af sydafrikanske vine i mit vinglas og næste kommer også derfra … River Collection Chardonnay fra Bonnievale Wines.

Bonnievale Wines er et stort kooperativ, der netop ligger lidt syd for byen Bonnievale i Western Cape. Bonnievale Wines er reelt grundlagt i 2006 ved en fusion mellem 3 kooperativer i byen, som blev grundlagt af den visionære skotte Christopher Forrest Rigg omkring 1800-tallet. Riggs så potentiale i den daværende halvtørre dal ved bredden af ​​Breede floden.

Han brugte de fleste af sine personlige ressourcer og hans overbevisende evnetil at sælge ideen til ligesindede pionerer og folk, der søgte at starte op i området. Han stod bag opførelsen af ​​en lang vandingskanal, der hjalp med at starte op for landbruget – herunder vindyrkning på markerne med virkelig perfekte jordbundsforhold.

Så derfor blev det nye fælles – og store – kooperativ selvfølgelig opkaldt efter den maleriske by. Bonnievale Wines er nemlig én af de største producenter i Sydafrika med 100 tilknyttede vinavlere og medlemmer, som samlet leverer druer til kooperativet fra deres over 1.700 hektar vinmarker.

Bonnievale Wines ledes i dag af CEO John Barnardt, men vinproduktionen er lagt i hænder på et team af vinmagere anført af ønologen Marthinus Rademeyer, som har en målsætning om, at gøre Bonnivale til et af de bedste kooperativer.

Her smager vi en Chardonnay fra husets River Collection, en serie af vine, hvor kun de bedste druer i hver årgang anvendes. Der er ikke mange oplysninger om produktionen, men vinen skulle være lagret få måneder på egefade.

Næsen er meget tydelig Chardonnay med en smule fedme, men bestemt ikke overdrevet eller overdone. Der er lidt småkager, vanilje blandt fersken, citrus, kalk og dufter sgu godt. Duftmæssigt virker vinen blid, blød og lidt til den søde side.

Smagen følger egentlig duften meget godt … men klart med langt mere citron og en fin om end rustik syre. Det er smagsmæssigt heller ingen fed Chardonnay, men ren, cremet og fornuftig.

Forhandles af Lesedi Wines, hvor en flaske koster 75 kr.

Vinanmeldelse 4/7