2013 Réva, Barolo Ravera, Piemonte, Italien

2013 Réva, Barolo Ravera, Piemonte, ItalienJeg elsker ugler … de er mystiske og et symbol på klogskab. Jeg har endda selv en tattoo med bl.a. en ugle på min ene skulder. Derfor drages jeg også automatisk af sidste Barolo Ravera fra vinhuset Réva, for den har netop en ugle på etiketten.

Réva ligger lidt uden for Monforte d´Alba i retning mod Dogliani i meget smukke omgivelser … godt gemt i en dal, hvor vingården også har sine vinmarker. Det er en gammel vingård, som kan dateres tilbage til 1867, men vinhuset blev i 2010 overtaget af nye ejere, som har skabt Réva.

Vinhuset drives af Gianluca Colombo, en ung og lovende vinmager, som har vundet flere priser som en af de bedste unge producenter. I Réva projektet har han sammenlagt 7,5 hektar vinmarker, fordelt på marker Ravera i Novello, Lazzarito i Serralunga og Cannubi i Barolo.

De 4 hektar er Nebbiolo, 1.5 hektar med Barbera, 1 hektar med Dolcetto og 1 hektar med Sauvignon … og alle markerne drives økologisk.

Denne Barolo Ravera er lavet i rustfrie ståltanke med spontangæring alene med druernes naturlige gærceller i 30-35 dage, mens den malolaktiske gæring sker på 80% østrigske egefade og 20% i brugte barriques. Derefter lagrer vinen 24 måneder i store egefade. Der laves årligt 4.500 flasker af denne vin.

Næsen er luftig med æteriske olier, grønt blade, stikkelsbær, lidt brændt plastik – men på en god måde – lyse blommer, jordbær, violer, roser, grafit, anis og en nærmest svævende syre.

Smagen er ganske frugtrig, klart til den lysere side, meget ren og blød, klar med lidt jernholdige noter. Der er lidt peber, tobak, ribs, syrlige kirsebær og læder. Smuk Barolo … som bestemt ikke er ugleset af jeres flittige vinblogger, så 5½ fjer med pil op.

Forhandles af Lundens Vin Kompagni, hvor en flaske koster 450 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7