2010 Sanlorenzo, Brunello di Montalcino Bramante, Toscana, Italien

2010 Sanlorenzo, Brunello di Montalcino Bramante, Toscana, ItalienNæste Brunello di Montalcino blev en reprise, idet jeg forleden lige havde smagt Brunello di Montalcino Bramante fra Sanlorenzo i en årgang 2013, men her er det en svagt ældre årgang 2010.

Vinen er lavet ved, at druerne efter høsten først afstilkes, hvorefter de presses blidt og kommer i rustfrie stålkar, hvor fermentering og macerationen sker. Vinen gærer omkring 20-25 dages startende ved 28 grader i starten til omkring 20 grader de sidste dage. Derefter smages vinen … de bedste bliver til Brunello di Montalcino og det øvrige til Rosso di Montalcino.

Efter en kort periode i ståltanke, så lagrer vinen med bærmen 3 år i store 30-35 hektoliter egefade, hvorefter den overføres til ståltankene igen og så flaskes. Derefter hviler vinen 4 måneder inden frigivelse. Der er lavet 12.482 flasker af vinen.

I næsen er vinen lidt mørkere end foregående Brunello, men frugten er lidt i samme boldgade, solbær, mørke kirsebær, tørrede blomster, cedertræ, læder, masser af levende og italiensk syre, men måske lidt mere afrundet i syren og ellers er der lidt blæk og sten.

Det er smagsmæssigt en meget blød vin, og er klart en noget mørkere Brunello end normalt. Der mangler dermed lidt den lyse og modne elegance, som Sangiovese nogle gange kan byde på. Der er italiensk syre og masser af kraft. Jeg lander lige over 4½ af de houlbergske fingre, så det må blive en femmer.

Forhandles af Jysk Vin, hvor en flaske koster 329 kr.

Vinanmeldelse 5/7