2017 Les Vignerons d’Argeliers Cave Coopérative La Languedocienne, Le Pigeonnier Chardonnay Pays d’Oc, Languedoc, Frankrig

2017 Les Vignerons d’Argeliers Cave Coopérative La Languedocienne, Le Pigeonnier Chardonnay Pays d’Oc, Languedoc, FrankrigNæste Pays d’Oc vin hedder Le Pigeonnier Chardonnay Pays d’Oc og kommer fra et af de talrige kooperativer i Languedoc, nemlig Les Vignerons d’Argeliers Cave Coopérative La Languedocienne.

Vignerons d’Argeliers ligger selvfølgelig i den lille by Argeliers omkring 30 kilometer vest for Béziers i et store, gamle og kedelige industribygninger, som I kan se på billedet ovenover. Kooperativet er grundlagt tilbage i 1931 og tæller i dag omkring 300 medlemmer.

De mange medlemmer har samlet omkring 1.600 hektar vinmarker, som danner grundlaget bag produktionen af en lang række vine på Vignerons d’Argeliers, herunder altså også denne Le Pigeonnier Chardonnay Pays d’Oc.

Vinificeringen af vinen er sket på rustfrie ståltanke, hvor gæringen efter presning af druerne sker ved lave temperaturer. Vinen er derefter lagret en uoplyst periode på egefade sur lie.

Næsen afslører da også med det samme fadlagringen med nærmest en olieret fedme, pærer og tropisk frugt, vanilje, smør, popcorn og ganske svag citrus.

Smagen er såmænd også fed, cremet med sødme, vanilje og det kunne nemt blive alt for meget, men vinen har heldigvis også en vis bitterhed samt en blid syre, som holder fedmen i ave, selvom vinen klart er fed og fyldig som en 40-årig prioritetsindehaver i midtvejskrise på villavejen.

Forhandles af Stobelvin, hvor en flaske koster 99 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7