2013 Sanlorenzo, Brunello di Montalcino Bramante, Toscana, Italien

2013 Sanlorenzo, Brunello di Montalcino Bramante, Toscana, ItalienPodere Sanlorenzo hedder næste vinhus og derfra lidt ægte Sangiovese most … Brunello di Montalcino Bramante.

Podere Sanlorenzo ligger omkring 3 kilometer sydvest for Montalcino by og er grundlagt af Renzo aka Lorenzo Ciolfi, som huset også er opkaldt efter.

Men husets status som anerkendt vingård kan imidlertid primært tilskrives de 3 mænd – 3 generationer – på billedet ovenover, nemlig gamle Bramante i midten, Paolo til venstre og sønnike Luciano yderst til højre. Luciano er dermed 5. generation af Ciolfi familoen på Podere Sanlorenzo.

De 3 generationer bor sammen på vingården, som har 4 vigtige vinmarker, som er placeret på de sydlige skråninger med sydlig eller vestlig eksponering i 500 meters højde. Vinmarkerne udgør i alt 4,7 hektar tilplantet med Sangiovese i en stenet, tør og fattig undergrund. Siden 2012 er markerne drevet økologisk.

Sanlorenzo laver 2 forskellige Brunello’er … denne Brunello di Montalcino Bramante samt en Riserva. Vinen er lavet ved, at druerne efter høsten først afstilkes, hvorefter de presses blidt og kommer i rustfrie stålkar, hvor fermentering og macerationen sker.

Vinen gærer omkring 20-25 dages startende ved 28 grader i starten til omkring 20 grader de sidste dage. Derefter smages vinen … de bedste bliver til Brunello di Montalcino og det øvrige til Rosso di Montalcino.

Efter en kort periode i ståltanke, så lagrer vinen med bærmen 3 år i store 30 hektoliter egefade, hvorefter den overføres til ståltankene igen og så flaskes. Derefter hviler vinen 4 måneder inden frigivelse. Der er lavet 11.162 flasker af vinen.

I næsen er det klart italiensk syre … balsamisk med roser, tørrede blomster, parfumeret, røde kirsebær, brombær, solbær, som har fin modenhed, lidt læder og lidt krydderier. Vinen er ikke sådan brunlig i kanten af glasset, som vi typisk kender Brunello og modenheden i frugten er heller ikke så udtalt endnu, så det er ikke er vild stor næse, men dejlig italiensk renhed. Men vinen er også ung endnu.

I munden er det virkelig tørt … masser af tørstoffer, tørre, tætte og tydelige tanniner, ribs, hindbær og vilde bær, selvom det aldrig bliver helt vildt. Men italiensk progressiv syre, en vis renhed og tyngde i frugten og lang eftersmagen løfter virkelig denne vin.

Forhandles af Jysk Vin, hvor en flaske koster 329 kr.

Vinanmeldelse 5/7