2004 Bodegas Peñafiel, Miros de Ribera Crianza, Ribera del Duero, Spanien

2004 Bodegas Peñafiel, Miros de Ribera Crianza, Ribera del Duero, SpanienNæste vin i rækken, en dejlige Crianza fra vinhuset Bodegas Peñafiel, som jeg tidligere har skrevet om, da jeg smagte husets Miros Tinto Roble. Her er det imidlertid husets Miros de Ribera Crianza. Når der står “Crianza” på en spansk vinetiket, så betyder det, at vinen er lagret i minimum 2 år, heraf 6 måneder på eg, men dog alene 1 år i lige præcis Ribera del Duero, Rioja og enkelte andre områder.

Vinen er lavet af chefvinmager Alfonso Medina, og ligesom de øvrige vine fremstillet i de konisk udformede gæringstanke. Ifølge Alfonso øger det ekstraheringen af farve, aroma og tannin. Vinen her er fra serien Miros de Ribera, dvs. niveauet over husets basisvine, og som sagt en Crianza, lavet på ren Tempranillo og lagret på egetræsfade i 12 måneder. Endda egetræsfade fra fire forskellige bødkerfirmaer. Vinen har også en flot etikette, som er malet af den spanske maler/kunstner Marc Jesus Vives Murtra.

Crianzaen her har fået en del udmærkelser i den danske presse, bl.a. 5 glas i Politiken med kommentarerne; “Udviklet næse med mørk frugt, kakao og let ristede toner. Kraftig smag med en del tannin. Rank og karakterfuld. Til lammeretter med rosmarin og masser af hvidløg.” Fik også 90 point i Vinbladet med kommentarene “Moden, udviklet duft, svedskeblommeagtig med mokka, chokolade og karamel. Moden smag, fløjlsblød, fyldig med sveskeagtig eftersmag med mørk chokolade. Helt på toppen.”

Lad os se, om mine smagsnoter passer med disse anmeldelser. Duftmæssigt har jeg solbær, svedsker, blommer, marmelade., sødme, lakrids og en stor portion sødme. Smagsmæssigt en rund, behagelig og cremet vin, igen med masser af solbær og blommer samt en stor portion tannin, som bare sætter sig på den foreste del af gebisset. Fin og behagelig vin.

Købt i Randers Vinhus på tilbud til 80 kr., normalpris på Wine.dk er 155 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7 

Skriv et svar