2014 Domaine Kumpf et Meyer, Riesling Westerberg, Alsace, Frankrig

2014 Domaine Kumpf et Meyer, Riesling Westerberg, Alsace, FrankrigJeg holdt en lille vinsmagning forleden og havde taget denne Riesling Westerberg fra Julien Albertus på Domaine Kumpf et Meyer med … lidt som en lidt funky provokation og et alternativ til mere klassiske vine på Riesling. Men vinen bekræftede bare min tidligere oplevelse … jeg elsker fortsat den mands vine.

Jeg har jo skrevet nogle gange om den unge, lidt sky, men ganske talentfulde vinmager fra Alsace, som laver en række sindssygt spændende vine. I kan læse mere om ham på de tidligere blogindlæg.

Jeg har smagt denne Riesling Westerberg før … blot i årgang 2013, men ikke denne 2014’er før. Den er selvfølgelig lavet med druer fra marken Westerberg, hvor Albertus også har plantet druesorterne  Sylvaner, Gewurztraminer, Pinot Noir samt en smule Muscat.

Markernes dyrkes økologisk, men domainet har først fået deres certificering fra og med årgang 2016. Vinen er lavet ved spontan gæring på barriques, har fået et drys svovl og en let filtrering.

I glasset er vinen virkelig … pisgul morgenurin. Duften er anderledes end Riesling normalt, men alligevel starter vi med lidt klassisk petroleum, men så kommer der funky noter med kogt æblesaft, abrikos, gamle fade, parfumerede elementer, blomster, lidt oxyderet i aromaen og der er lidt plys møbler og en fløjlsbriks over duften, lidt havvand og samlet er det virkelig en pirrende duft, som dog helt klart skiller vandene. Nogle står af … jeg elsker den. Min kone hader den. Men sådan er vi jo så forskellige.

Smagsmæssigt er vinen lidt mindre funky … fin syre med mineraler, æbler … eller måske nærmere æblemost på epo. Syren er ikke knivskarp, men vinen er snarere blød og omfavnende. De mineralske noter og lidt sødkrydrede elementer gør vinen blød og giver balance, så den næsten er helt læskende. Jeg synes dog ikke – som jeg husker det – at den helt er på samme niveau som 2013’eren.

Købt hos Extra Brut Vinimport, hvor prisen er 145 kr., men vinen er dog for længst udsolgt.

Rating 5,5/7