2016 Weingut Jülg, Spätburgunder Kalkmergel, Pfalz, Tyskland

2016 Weingut Jülg, Spätburgunder Kalkmergel, Pfalz, TysklandDen anden Spätburgunder fra Weingut Jülg til test fra de herlige folk hos Propperiet Vin Import er denne Spätburgunder Kalkmergel fra hans serie af Terriorweine … niveauet over Gutsweine, altså basisvinene.

Som jeg skrev i foregående blogindlæg om storesøsteren Spätburgunder Sonnenberg, så har Jülg sine marker både på den tyske og franske side af grænsen, da de strækker sig fra vingården i Schweigen-Rechtenbach og et par kilometer ind over grænsen til Wissembourg i Alsace.

Og druerne til denne Spätburgunder Kalkmergel er også både tyske og franske … nemlig 20% franske druer og 80% tyske druer fra nogle af husets marker med kalkmergel.

Kalkmergel er en betegnelse for mergel med ekstra stort indhold af kalk. Mergel er en slags ler- og siltaflejringer med  mindst 10% kalk, men når kalkindholdet er større anvendes betegnelsen kalkmergel.

Halvdelen af vinen har lagret på store gamle træfade, den anden halvdel har lagret på barriques, som var 2-3 år gamle. I alt har vinen tilbragt 15 måneder på fad. Vinen er tappet ufiltreret.

Vinen har en nice … lidt varm næse med kirsebær, røg, fin frugtsyre, blæk, estragon, fennikel, lakrids, brugt sengetøj, grønne vinblade, en let sødme og godt med krydderier. Syren er meget frisk.

Smagen sidder sådan set lige i skabet … tør, frugtrig med god og stringent syre, lidt jern og en vis bitterhed. Vinen er en kende rustik, men har masser af Spätburgunder kvalitet … og det er Houlberg jo altid vild med.

Forhandles af Propperiet Vin Import, hvor en flaske koster 199 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7