2015 Domaine Bernollin, Montagny 1. Cru Les Coères, Bourgogne, Frankrig

2015 Domaine Bernollin, Montagny 1. Cru Les Coères, Bourgogne, FrankrigVi stepper et trin op med næste vin fra Domaine Bernollin, nemlig med deres Montagny 1. Cru Les Coères.

Druerne kommer jo fra 1. Cru marken Les Coères, som ligger på én af de bedste skråninger i Montagny. Marken er orienteret mod øst, og ligger nabo til Les Chaniots.

Domaine Bernollins parcel på 1 hektar og er beplantet med Chardonnay vinstokke, som i gennemsnit er omkring 50 år gamle, og giver dermed en rigtig god og koncentreret vin. Jordbunden er meget kalkholdig, hvilket giver vinen en rank og mineralsk karakter.

Druerne høstes som alle Domaine Bernollins vine i hånd. Alt efter årgangens lune er 40 % – 60 % af vinen gæret og lagret på franske egetræsfade i omkirng 10 måneder, og resten er vinificeret ved lav temperatur på ståltank.

Knud Kjellerup fortalte, at det for denne 2015 er omkring 70% af vine, som er lagret på ståltanke og 30% på fade og kun 300 liter fade, hvoraf 30% er nye.

Duftmæssigt er det en mere feminin vin end foregående. Der er også flere blomsteraromaer, flere grønne elementer og syren virker duftmæssigt mere kontrolleret. Der er selvfølgelig stadig en vis fedme, saftighed og spændstighed over vinen.

Smagen er også mere frisk og rank … men fortsat lidt cremet og har også balanceret syre samt dejlige kalkagtige mineraler. Det er også en lækker vin … måske ikke bedre end foregående Bourgogne Blanc, men anderledes.

Forhandles af Kjær & Sommerfelt, hvor en flaske koster 195 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7