2016 Domaine Bernollin, Bourgogne Blanc Côte Chalonnaise Sous la Roche, Bourgogne, Frankrig

2016 Domaine Bernollin, Bourgogne Blanc Côte Chalonnaise Sous la Roche, Bourgogne, FrankrigBourgogne Blanc Côte Chalonnaise Sous la Roche er en af de vine, som er en storsællert hos Domaine Bernollin, og som jeg tidligere har smagt i årgang 2012.

Ja, det troede jeg dog indtil denne aften med Knud Kjellerup, hvor jeg fortalte Knud, at vinen i årgang 2012 havde en forkert prop … der stod nemlig Montagny 1. Cru. Men det var nu rigtigt nok og samtidig lidt en sjov historie, idet den smagte vin fra 2012 faktisk var en Montagny 1. Cru, som Østjydsk Bank havde købt af Knud Kjellerup.

Selvom de havde fået vinen til en god pris, så synes de alligevel ikke, at det var passende at servere en 1. Cru vin til kunderne, når nu banken havde økonomiske problemer, hvilket meget pragmatisk blev løst ved at sætte en etiket med Bourgogne Blanc på vinen.

Men denne 2016 hvide bourgogne er imidlertid nu rigtigt nok en Bourgogne Blanc Côte Chalonnaise Sous la Roche, hvor druerne til vinen kommer fra en parcel på marken Sous La Roche, som ligger under et markant klippefremspring med udsigt over Domaine Bernollin og det sydlige Montagny.

Markerne ligger på en relativt stejl skråning i naturlig forlængelse af Montagny 1. Cru markerne, blot nogle få hundrede meter mod nord, så på den måde er det jo næsten en Montagny 1. Cru og i denne årgang 2016 skulle der endda også være 25% deklassificerede Montagny druer i.

Det er selvfølgelig 100% Chardonnay, som håndplukkes. Efter presning og bundfældning hældes juicen direkte på franske egetræsfade, hvor vinen gærer og lagres i omkring 10 måneder. Ved lagring anvendes både 300 og 500 liter egefade samt store 22,5 hektoliter fade, men samlet alene 15% nye fade.

Under lagringen omrøres vinens bundfald jævnligt ved batonnage, hvorved vinen får større fylde og bliver mere rig på aroma. Kjellerup og kompagni laver årligt 12.000 flasker af denne vin.

Og det dufter sgu ret godt … virkelig fed, kraftig og smøragtig med noter af både eg, vanilje, hvide blomster, abrikos, citrus og kalkagtige mineraler.

Smagen er meget blid, fadene godt integreret med svag eg, blød syre, tørhed og mineralsk bid. Der er fedme og lækkerhed i smagen og sammenlagt et godt glas hvidvin.

Forhandles af Kjær & Sommerfelt, hvor en flaske koster 169 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7