2016 Albert Sounit, Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut, Bourgogne, Frankrig

2016 Albert Sounit, Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut, Bourgogne, FrankrigDen bedste af crémanterne fra Maison Albert Sounit var efter min mening denne Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut, selvfølgelig udelukkende lavet på Pinot Noir.

Som foregående vin kommer druerne faktisk udelukkende fra vinmarken, og derudover er vinen også lavet helt på samme måde som de andre crémanter, dvs. med manuel høst af druerne, brug af druernes egen naturlige gør og efter Méthode Traditionelle, hvor crémanten er lagret på sit bundfald i 18-20 måneder inden dégorgering.

Der laves alene årligt omkring 1.800 flasker af denne Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut, som vi her smager i en årgang 2016, hvilket koden 173 på bagsiden også indikerer.

Duften er virkelig elegant og Pinot Noir’en slår klart mere igennem i aromaen. Det er mere champagneagtigt i duften med æbler, pærer, toast, blomster, citrus og en kalket mineralitet. I smagen er der igen en virkelig god syre, fint balanceret og boblerne pænt aggressive. Alligevel er der lethed, syre/sødme balance og det smager rigtigt godt.

Forhandles af Kjær & Sommerfelt, hvor en flaske koster 169 kr.

Vinanmeldelse 5/7