2015 Albert Sounit, Crémant de Bourgogne Cuvée Prestige Brut, Bourgogne, Frankrig

2015 Albert Sounit, Crémant de Bourgogne Cuvée Prestige Brut, Bourgogne, FrankrigKnud Kjellerup smagningen startede med denne Crémant de Bourgogne Cuvée Prestige Brut fra Maison Albert Sounit.

Det er en vin, som jeg har skrevet om 2 gange tidligere, men der har jeg anført vinen som en N.V., altså Non Vintage … uden årgang.

Knud Kjellerup fortalte, at man også tilstræber at lave vinen helt ens fra år til år og heller ikke angiver årstallet på vinen. Imidlertid kan man se, at denne crémant er en årgang 2015 bag på etiketten. Der står nemlig tallet 164, hvilket fortæller, at vinen er flasket i april 2016 … og dermed så selvfølgelig må være en årgang 2015.

Albert Sounits Crémant de Bourgogne Cuvée Prestige Brut er lavet på 65 % Pinot Noir, 30 % Chardonnay og 5 % Aligoté, men fordelingen kan dog godt være en smule forskellig fra år til år … netop for at sikre, at vinen ligner sig selv, altså tidligere årgange.

Druerne er høstet i hånd og gæret ved druernes egen gær. Hos Albert Sounit lagrer man crémanterne betydeligt længere end de fleste andre producenter og omkring dobbelt så lang tid, som loven foreskriver. Ifølge loven skal Crémant de Bourgogne flaskelagres i omkring 9 måneder sur lie, altså på det bundfald, der opstår efter flaskegæringen.

Denne crémant er sammenlagt lagret i 24 måneder – ingen egefade i indledende vinificering – inden dégorgering, hvor bundfaldet fjernes. Dette medfører en langt finere mousse og giver langt større finesse og karakter.

Næsen har fin animalsk aroma … ganske frisk med pærer, abrikos, overmodne æbler, lidt blomster og ristede nødder. Virker ganske tør i udtrykket, og det gælder også smagen. Det smager som en ung, frisk crémant, let boblende med stor tørhed, fine små og tætte bobler og frugten måske en smule med det overmodne, hvilket egentlig er ganske fint.

Forhandles af Kjær & Sommerfelt, hvor en flaske pt. koster 129 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7