2014 La Ca’ Növa, Langhe Nebbiolo, Piemonte, Italien

2014 La Ca’ Növa, Langhe Nebbiolo, Piemonte, ItalienNæste vin fra de flinke folk hos Italux er et gensyn … nemlig en Langhe Nebbiolo fra La Ca’ Növa aka Azienda Agricola La Ca’ Növa, der ligger på en smuk bakketop ved Barbaresco. Ren idyl.

Sidst jeg smagte vinen, da var det en årgang 2011, men nu er det altså en nyere årgang 2014, som jeg endda synes er bedre end sidst. Jeg klager ikke.

La Ca’ Növa ejes af de tre brødre Pietro, Giulio og Franco Rocca, som er 4. generation af vinavlere. Vinhuset er dog reelt grundlagt i 1970, da Pietro med hjælp fra brødrene begyndte at producere og sælge La Ca’ Növa Barbaresco vine.

I dag er den nye, 5. generation i form af Pietros søn Marco Rocca også kommet med i driften. Han er – som faderen – af den gamle skole og laver vinene som i gamle dage uden brug af temperaturstyrede tanke, med fermentering i åbne kar, omrøring med en gammel træske og han bruger selvfølgelig også alene druernes naturlige gær ved gæringen.

Vinhuset har 12 hektar vinmarker og de bedste marker er Montestefano og Montefico, som leverer druer til husets to topvine … enkeltmarks Barbaresco’er. Der dyrkes Nebbiolo på de 10 hektar og på de resterende 2 hektar dyrker Pietro og Marco både Dolcetto og Barbera.

Vinstokkene dyrkes med stor kompetence og omhu med baggrund i mange generationers tradition. La Ca’ Növa er meget selektive med valg af dyrkningsmetoder, og vinstokkene dyrkes uden brug af pesticider.

Der produceres i alt omkring 50.000 flasker vin på La Ca’ Növa, fordelt på 3 forskellige Barbaresco’er, men Marco sætter også en ære i at lave god Langhe Nebbiolo, Dolcetto og Barbera,

Her har vi husets Langhe Nebbiolo … men ikke fundet mange oplysninger om vinen. Har heller ikke fundet en hjemmeside for vingården, så derfor springer vi sgu direkte til smagen.

Duftmæssigt er her både blæk, violer, balsamisk og piemontisk syre, lyserøde bær, umodne kirsebær, eg, blomster samt fin elegance, lethed og nerve.

Smagen er godt fyldt med ren og direkte frugt, lakrids, tørhed, tanniner, jern samt en kølig, let og præcis syre. Den er samtidig meget blød i udtrykket og det hænger sgu meget godt sammen. Her er det præcist uden at blive for stramt … samtidig med en let og blød eksekvering. Sådan.

Forhandles af Italux, hvor en flaske koster beskedne 81 kr.

Vinanmeldelse 5/7