2015 Weingut Laible, Durbacher Plauelrain Spätburgunder, Baden, Tyskland

Vinaftenens første rødvin blev denne Durbacher Plauelrain Spätburgunder fra Weingut Laible eller rettere Weingut Andreas Laible, der holder til i Durbach i Baden.

Laible familien har været vinbønder i 13. generationer siden 1672, så det var oplagt, at brødrene Andreas og Alexander også skulle være vinproducenter. Og det blev Andreas, der overtog driften af familiens vingård, mens Alexander selv måtte ud at købe en vingård. Og Alexander er vi faktisk stødt på 3 gange her på bloggen, nemlig med en Weißer Burgunder Trocken **, en Spätburgunder Alte Reben *** samt en Spätburgunder Louis.

Andreas viderefører Weingut Laible sammen med far senior, der i øvrigt også hedder Andreas. De ejer i alt 7,5 hektar vinmarker ved Durbach, primært parceller på marken Durbacher Plauelrain, som ligger på en meget stejl skråning.

Vinhuset laver årligt 45.000 flasker vin, specielt hvidvine på Riesling og weißer Burgunder, men altså også lidt rød, fx denne Durbacher Plauelrain Spätburgunder. Det er dog klart de hvide vine, som huset er kendt for.

Vinhuset er medlem af VDP og vinene er helt klassisk opdelt i Gutswein, Erste Lage samt Grosse Lage. Denne Durbacher Plauelrain Spätburgunder er en Erste Lage vin, hvor druerne selvfølgelig kommer fra marken Durbacher Plauelrain, men fra det område, der kaldes Steinrassel på marken.

Udover Steinrassel er der også Plauelrain-Am Bühl samt Plauelrain-Stollenberg, som er Großen Gewächse parcellerne.

Jeg har ingen oplysninger om produktionen, men mon ikke vinen er lagret på egefade en periode? Det skal dog ikke være nogen hindring, for så springer vi da bare til mine smagsnoter.

I næsen virker vinen en smule indelukket … næsten som et ældre tøjskab, der har været lukket i årevis. Den søde og karakteristiske kostald og lyserøde bær er der ikke. I stedet er her blæk, grafit, sprøjtet vinmark, en smule tobak, kirsebær, lidt eukalyptus, hvid peber, lakrids, fennikel og kanel. Mørkere i næsen end normalt for Spätburgundere.

Smagsmæssigt er vinen også mørkere med kirsebær, godt med hvid peber, stor tørhed, virkelig tør, røg, syre … men peberen driller virkelig din mund og smagen, forstyrrer måske en anelse. Jeg ved ikke rigtigt … er der ikke helt.

Købt hos Bichel Vine, hvor en flaske koster 225 kr., men 175 kr. ved køb af 2 flasker.

Rating 4/7