N.V. Jöel Siegler, Crémant d’Alsace, Alsace, Frankrig

N.V. Jöel Siegler, Crémant d’Alsace, Alsace, FrankrigLidt Crémant d’Alsace til eftersommerens sidste sol på terrassen  … her fra en lille Propriétaire-Viticulteur … producent Jöel Siegler, som holder til ved byen Mittelwihr omkring 4-5 kilometer nord for Colmar i det herlige Alsace.

Vingården er en slægtsgård, som stammer tilbage fra slutningen af 1600-tallet og i alle årene har været drevet af Siegler familien. I dag er det Jöel Siegler, som driver gården sammen med hustruen Marie-France.

Parret har samlet 7,5 hektar omkring Mittelwihr mellem Colmar og Riquewihr, og deres bedste mark er Colline aux Amandiers, hvilket på tysk hedder Mandelberg.

storken-kommer
Proppen har et smukt motiv med storken … som jo virkelig er indbegrebet af det smukke Alsace

Vinene hos Jöel Siegler laves helt traditionelt uden tilsætning af gær og i store gamle egetræsfade, hvor det ældste er fra 1892, mens husets ene Pinot Noir lagres på barriques fra Bourgogne.

Her har vi imidlertid husets Crémant d’Alsace, lavet på méthode Champenoise … altså champagnemetoden. Vinen er lavet på druerne Chardonnay og Pinot Auxerrois.

Pinot Auxerrois kendes også under navnet Auxerrois Blanc de Laquenexy eller Auxerrois Blanc, som dog ikke må forveksles med Auxerrois Gris, som er mere kendt som Pinot Gris. Auxerrois Blanc er en vigtig hvidvinsdrue i Alsace, men findes også i Tyskland og Luxembourg.

Auxerrois Blanc er i familie med Chardonnay, og seneste DNA undersøgelser viser, at druen er et krydsning mellem Gouais Blanc og Pinot Noir, som også er nogle af de samme grundstammer i Chardonnay. Faktisk har navnet Auxerrois Blanc tidligere i Mosel været anvendt om Chardonnay, hvilket også forklarer at druen fik det længere navn Auxerrois Blanc de Laquenexy.

Lad os smage denne Crémant d’Alsace, som i næsen har lidt lukket stald, pap, gær eller i hvert fald nogle overgærede noter, pærer samt sten og saltmandler. I munden har vinen meget blide bobler, pærer, let salt … men også lid sødme og en let bitterhed samt egentlig en god balance.

Paul har købt vinen på vingården, hvor prisen er 6,50€ … eller omkring 48 kr.

Rating 4/7