2012 Murphy-Goode Winery, Liar’s Dice Zinfandel, Californien, USA

2012 Murphy-Goode Winery, Liar's Dice Zinfandel, Californien, USASå er terningerne kastet for næste vin … nemlig denne Liar’s Dice Zinfandel fra Murphy-Goode Winery, der ligger i Sonoma County mellem Healdsburg og Geyserville.

Vingården blev grundlagt i 1985 af de tre venner Tim Murphy, Dale Goode og Dave Ready. Efter et spil terninger “Liar’s Dice” … på dansk vist nok kendt som “snyd” … besluttede de, at tage det endelige skridt til selv at producere vin efter deres egne hoveder, da de længe havde haft en stor passion for god vin. De startede i Sonoma County med at lave Fumé Blanc og Chardonnay.

I de efterfølgende år opkøbte de vinmarker langs den californiske kyst og udvidede produktionen til de mange forskellige vine, de laver i dag.

I dag er de tre grundlæggere imidlertid døde, men vingården er stadigvæk i familiens eje og drives af David Ready Jr. Han er i kraft af faderens interesse for vin vokset op med vin, men havde ellers planlagt en anden kurs. Han ville være rockmusiker.

Som teenager spillede han i lokale Minneapolis bands, og drømmen om en liv med rockmusik trak ham til Californien, hvor det dog blev vinen, som sluttelig fangede hans interesse.

Selvom det i dag er vinen, som er det centrale hos David Ready Jr., så holder han dog den gamle interesse i live ved at spille trommer og skrive musik. Faktisk sammenligner han vinproduktion med det at komponere sange og skrive sangtekster. At finde de ord, der bedst passer til melodien er ligesom at lave en afbalanceret blanding vin eller opdage, hvordan en speciel type af egetræ tønde kan harmonerer med bestemte druer.

Derudover er Davis også grill entusiast, og han hævder, at der er intet bedre match end en flaske Murphy-Goode Cabernet Sauvignon sammen med en grillet oksefilet toppet med smuldret blåskimmelost.

Og det med grill fylder også på vingården, hvor der fx ansat en Grill Sergeant Dirk Yeaton, som kan sørge for lidt barbecue til gårdens besøgende. På deres hjemmeside er der således også tonsvis af opskrifter på god grillmad, fx Really Goode Spareribs.

Murphy-Goode er også sponsor til Operation Homefront, en non-profit organisation, der ærer og hjælper aktive amerikanske soldater og veteraner ved at støtte deres familier med finansiel nødhjælp. Dette sker også med en vinkel til Goode navnet, nemlig Give Goode, do Goode, Goode Deed.

Faktisk har Murphy-Goode Winery lavet en serie vine med navnet Homefront, hvor 50 cent pr. solgt flaske går til Operation Homefront. Målet er at få indsamlet 300.000 dollars. Med lidt fiks hovedregning, så skal der så sælges ikke mindre end 600.000 flasker af disse vine.

Og så er de også lidt vilde med spil, og på gårdens hjemmeside finder du fx også regler for Two-Hand Touch Vineyard Ball, Liar’s Dice og Texas Hold ‘Em.

Og her har vi netop fat i husets Liar’s Dice Zinfandel, hvor druerne kommer fra henholdsvis Dry Creek og Alexander Valley. Vinen er lagret i 12 måneder på en blanding af fransk og amerikansk egefade, hvoraf en mindre del er nye.

Duftmæssigt er her både hindbær, mørke kirsebær … måske endda brombær, en duft af blomster eller blomstersæbe, lakrids, krydderier, peber og vanilje.

I munden en kraftig, blød og krydret vin med let peber, brombær, en smule blommer og god sødme … her bliver det dog heldigvis ikke for meget, men der fornemmes lidt alkohol. Den trækker da også en oktan på 15,5% … og derfor bliver det heller aldrig specielt elegant, men kraftigt og voluminøst.

Købt hos Jysk Vin, hvor prisen er 189 kr. ved køb af 1 flaske og 169 kr. ved køb af 6 flasker.

Rating 3,5/7 half_thumb