2012 Michael David Winery, Earthquake Zinfandel, Californien, USA

Næste vin fra lørdagens vinaften … et sandt jordskælv … i hvert fald ifølge etiketten, idet vinen er denne Earthquake Zinfandel fra vinhuset Michael David Winery. Jeg har tidligere smagt vinen Freakshow Cab fra samme hus … som laver en række spændende vine … alle med anderledes navne og etiketter.

Michael David Winery … drives passende nok af Michael J. Philips og David J. Philips. De er brødre, gift med henholdvis Kristy og Corene og driver som 5. generation den vingård, som deres tipoldefar Andrew Harshner og hans hustru Lucille grundlagde nær byen Lodi efter borgerkrigen i 1860’erne.

Herudover deltager 2 af Michael J. Philips 3 børn også i familieforetagenet, nemlig Kevin Philips og Melissa Phillips Stroud, så 6. generation er således kørt i stilling. Derudover er der en ansat ansvarlig vinmager, Adam Mettler … som i øvrigt også driver sin families vingård Mettler Family Vineyard.

I alt har Michael David Winery omkring 263 hektar vinmarker, som opnår en naturlig vanding via Mokelumne floden, der bærer krystalklart vand fra Sierra Nevada bjergene. Det giver også vigtige mineraler til den rige jord, hvor vinstokkene virkelig trives. Vingården er ikke certificeret økologisk, men man bestræber sig på at bruge naturlige metoder i alle faser af vinproduktionen.

Udover vingården og det traditionelle, naturlige vinsmagelokale til brug for besøgende gæster, så driver Michael David Winery også en lille café, et bageri og en frugtbutik på stedet … The Philips Farm Fruit Stand. Sådan.

Michael David Winery producerer en række spændende vine, både under navnet Michael David Winery og ellers med navne som 7 Deadly Zins, 6th Sense Syrah, Petite Petit, Freakshow, Incognito, Inkblot, Rapture, Lust, Gluttony, Sloth og så denne Earthquake, som laves i udgaver på henholdsvis Petite Sirah, Cabernet Sauvignon og så denne Zinfandel.

Druerne til vinen kommer fra 2 vinmarker vest for Lodi og vinen har lagret 12 måneder på amerikansk eg. De to vinmagere siger selv, at kun de, som kan huske San Francisco jordskælvet i 1906, har oplevet noget lignende. Vinen har vundet utallige priser ved en række vinshows.

Duftmæssigt er vi ovre i lidt solbær, blommer, sødme, vanilje, tør jord og varme krydderier. Smagen er fyldig, varm og det er en vin, som har fået godt med sol. Der er ristede toner, chokolade, vanilje, toastbrød. Vinen er blød, men det hele bliver heldigvis aldrig for sødt, som nogle amerikanske Zinfandel vine ellers nemt bliver. Det gør vinen til en rigtig god oplevelse … uden at undergrunden rystede specielt.

Hvem medbragte vinen: Steffen

Forhandles af Graa Vin, pris 200 kr.

Rating 5/7  

Skriv et svar