2010 Siduri Wines, Keefer Ranch Vineyard Pinot Noir, Californien, USA

2010 Siduri Wines, Keefer Ranch Vineyard Pinot Noir, Californien, USANæste vin … fortsat Pinot Noir … og sikken én. Det er en Keefer Ranch Vineyard Pinot Noir fra vinhuset Siduri Wines, som ligger i Santa Rosa i Californien. Selve marken Keefer Ranch Vineyard ligger Russian River Valley området, som jo også næsten er synonym med Pinot Noir.

Siduri Wines er grundlagt i 1994 af to Pinot Noir elskere, nemlig ægteparret Adam og Dianna Lee for ellers begge stammer fra Texas. Med en tro på, at de også kunne blive vinmagere og lave deres egen Pinot Noir, forlod de familie, venner og job i Texas for at flytte til Santa Rosa i vinområdet Sonoma.

Hér tilbragte de adskillige år med at arbejde på små familieejede vingårde og samle dyrebare erfaringer og vinkundskaber indtil de i 1994 grundlagde Siduri Wines. Og navnet Siduri fik vinhuset efter den babyloniske gudinde, hvis vin ifølge mytologien var en kilde til evigt liv.

De ejer ikke selv vinmarker, men har indgået aftaler med producenter i en række områder, således de i dag får deres Pinot Noir druer fra 20 forskellige vinmarker, der strækker sig fra Santa Barbara til Willamette Valley i Oregon. Og det er kun druer fra de allerbedste drueavlere og marker, som parret udvælger til deres vine.

De første år producerede parret kun fire og en halv tønder Pinot Noir, men i dag ligger deres produktion på omkring 10.000 kasser årligt, og parret har modtaget Wine Spectator’s pris “Critics Choice” syv gange siden 2004. Deres vine får ligeledes flotte point af både Wine Spectator, Wine Ethusiast og Parker.

Vinen er selvfølgelig ren Pinot Noir, men på bedste amerikanske vis selvfølgelig et blend af forskellige Pinot Noir kloner, nemlig 43% klon 23, 31% klon 114, 19% 2A klon og 7% klon 777. Lagret på fad … hvor lang tid kan jeg ikke se … inden den flaskes ufiltreret.

Duftmæssigt klar Pinot Noir, men ellers fanger jeg kød, flæsk og ristede toner. Meget animalsk med krydderurter, svage blommer, lidt vanilje og jord. Smagsmæssigt er vinen uhyre præcis, kører næsten på skinner. Der er varme, men det hele er meget elegant og balanceret. Sødme, dybde og lidt grønne toner. Fabelagtig syre og blide tanniner, og en sand fornøjelse. Det smager sgu bare godt. Ikke helt på niveau med Kosta Browne … men smager sindssygt godt.

Hvem medbragte vinen: Jan

Forhandles hos Otto Suenson, pris 399 kr.

Vinanmeldelse 6/7 

Skriv et svar