2000 Undurraga, Founder’s Collection Cabernet Sauvignon, Maipo Valley, Chile

2000 Undurraga, Founder's Collection Cabernet Sauvignon, Maipo Valley, ChileEndnu en vin fra i onsdag, nemlig denne Founder’s Collection Cabernet Sauvignon fra det Chilenske vinhus Viña Undurraga.

Det er nok et vinhus, som de fleste er stødt på i supermarkederne, og der er da også tale om et stort internationalt vinhus, som ejer over 1.800 hektar vinmarker, producerer sindssygt meget vin … alene deres kældre har en kapacitet på ikke mindre end 23.000.000 liter vin og vinene sælges i over 70 lande i hele verden.

Vina Undurraga blev grundlagt tilbage  i 1885 af Francisco Undurraga, et multitalent. Han var landmand, advokat, politiker, forfatter og kunstner. Han importerede vinstokke med Cabernet Sauvignon og Pinot Noir fra Frankrig samt Riesling og Gewurztraminer fra Tyskland, og det blev starten til et langt … og stort vineventyr.

I dag ejes foretagendet fortsat af Undurraga familien, nu i 5 generation, og det er én af de ældste og mest kendte vingårde i Chile.

Som sagt drives 1.800 hektar vinmarker fordelt på en række større marker, nemlig i Maipo Valley ved Santa Ana de Talagante vingården, Alto Maipo Valley ved La Higuera gården, Coastal Maipo Valley ved Codigua gården, Colchagua Valley ved henholdsvis Colchagua og El Huique vingårdene, Almahue Valley i Cachapoal ved Cerros de Almahue gården, Leyda Valley i San Antonio ved Lomas de Leyda gården og endelig Cauquenes, Maule Valley ved El Tutuvén gården. Pyha, ikke så lidt.

Selve produktionen sker på to lokationer, nemlig på Quinta de Tilcoco i Chiles 6. region samt på Santa Ana i Talagante. Her er der ansat et team af ønologer, som står for vinfremstillingen, Rafael Urrejola, som tidligere har arbejdet på Viña Leyda, Carlos Concha, som hos Undurraga står for husets Aliwen Reserva serie og sluttelig Patricio Lucero, som har en fortid hos et par amerikanske huse.

Undurraga har kæmpet med deres renommé i rigtig mange år, uden endnu at have opnået at komme blandt gruppen af rigtig gode vinhuse i her i landet. På trods af det, og måske fordi deres priser er moderate, har de i mange år været fast leverandør til Dansk Supermarked. Vi kender nok bedst deres almindelige vine, som blot sælges under Undurraga navnet samt vine som Sibaris og Aliwen.

Denne Founder’s Collection Cabernet Sauvignon er selvfølgelig lavet på 100% Cabernet Sauvignon og har lagret 12 måneder på fransk eg efterfulgt af 18 måneder på flaske inden frigivelsen. Vinen var i mange år husets topvin, men den betegnelse er i dag overtaget af vinen Altazor.

Duftmæssigt lidt mørke bær, kælder … virker lidt lukket. Der er blæk, eg og en smule vanilje. Smagsmæssigt virker vinen lidt vandet. Der er solbær, stål/jern eller rust, godt med tanniner … hatten af for det efter 14 år. Alderen er dog ikke gået helt upåagtet hen, for det går igen i smagen, som bliver lidt neutral og en smule i ubalance.

Serien Founders Collection er en egentlig prestige serie, og normalprisen er typisk omkring 129 kr., men kan ofte findes på tilbud i Føtex. Det er jo et supermarked … og her er tilbud jo mere reglen end undtagelsen.

Vinanmeldelse 3,5/7 

Skriv et svar