2012 Olianas, Vermentino di Sardegna, Sardinien, Italien

2012 Olianas, Vermentino di Sardegna, Sardinien, ItalienVed den lille by Gergei på øen Sardinien finder vi Tenuta Agricola Olianas eller Società Agricola Olianas, som ejes af Stefano Casadei samt hans broder Andrea og hans hustru Anna Baj Macario. En ganske lille vingård på 12 hektar, og det er netop herfra, at denne hvidvin Vermentino di Sardegna … endda med tilnavnet “Il Brillante” … kommer.

Den gode Stefano Casadei ejer nu imidlertid flere vingårde, nemlig Castello del Trebbio i Toscana, hvor der er 350 hektar, en herregård fra 1478 og en produktion af bl.a. Chianti.

Derudover ejer han også Tenuta Casa Dei med 13 hektar vinmarker i Toscana. Hele administrationen af de samlede 3 vingårde ligger da også på Castello del Trebbio syd for Santa Brigida midt i Italien, ikke langt fra Firenze.

Tenuta Agricola Olianas er oprindelig grundlagt tilbage i 1919, men er overtaget af Stefano Casadei i 2000.

På vingårdens 12 hektar dyrker man de røde druer Cannonau, Bovale Sardo, Carignan, Tintillu, Cabernet Sauvignon og Syrah, mens de hvide druer er Vermentino, Nasco, Cannonau Sardo, Malvasia di Cagliari og Riesling.

Der laves kun 3 forskellige vin på Olianas, en Cannonau “Lo Spigliato” på 95% Cannonau og 5% Tintillu, en Perdixi “L’Impenetrabile” på 20% Cannonau, 40% Bovale Sardo, 30% Carignan og 10% Cabernet Sauvignon og så endelig denne hvide Vermentino på 100% Vermentino.

Denne hvidvin skulle ifølge vingården selv være fortræffelig sammen med grillet ål, specielt bedstemors opskrift “Ninuccia”. Det har vi bestemt ingen grund til at betvivle.

Duftmæssigt lidt hvide blomster, æbler, tropiske frugter, melon, abrikos og en smule våd hund. Smagsmæssigt let perlende, frisk og livlig … let syrlig og en smule kantet, men bestemt en charmerende vin.

Forhandles af VinViKaLi.dk og prisen er 90 kr.

Vinanmeldelse 4/7 

Skriv et svar