2020 Domaine Michel Rebourgeon, Beaune 1er Cru Les Chouacheux, Bourgogne, Frankrig

2020 Michel Rebourgeon, Beaune 1er Cru Les Chouacheux, Bourgogne, FrankrigLad os da endelig snuppe endnu en bourgognevin og det blev så en 2020 Beaune 1er Cru Les Chouacheux fra Domaine Michel Rebourgeon.

Der er tale om et familiedrevet  vinhus, der ligger i Pommard og har rødder helt tilbage til 1540.

Men det nuværende vinhus har været kendt under Rebourgeon navnet siden start af 1960’erne, da Michel Rebourgeon overtog driften i 1964 og startede med at sælge vinene i eget navn. I dag er det Michels datter Delphine, som med sin mand Stephen står for driften.

Indtil for ganske nyligt blev hele produktionen nemlig solgt gennem husets vinkælder eller på torvet i Pommard, men i dag er huset også startet med at sælge deres vine til udlandet.

Samlet har Domaine Michel Rebourgeon 4,25 hektar vinmarker fordelt på nogle af de bedste marker i Pommard, Volnay og Côte de Beaune, herunder Les Rugiens, der af mange nævnes som en mark med Grand Cru-niveau.

Den samlede produktion er beskedne 20.000 flasker om året, så samlet er der tale om små kultproduktioner med ganske få fade pr. mark … og alt laves med gammelt klassisk manuelt håndværk lige fra arbejdet i marken, beskæring, opbinding, grøn høst, pløjning og i selve kælderen er sker alt skånsomt og nænsomt.

Druerne bliver afstilket uden at bærrene knuses og der gøres brug af såkaldt peristaltisk overpumpning af mosten således, at mosten ikke bliver for hårdt behandlet. Mosten koldmacererer omkring en uge og placeres ved hjælp af tyngdekræften i franske egetræsfade i 12-18 måneder alt afhængigt af vinen.

Stephen og Delphine har siden deres overtagelse i midten af 1990’erne bragt vinene op på et ekstremt højt niveau. De er dog så småt på vej på pension og er derfor ved at overdrage tøjlerne til deres søn William Whitehead, der har været med til at lave vine siden han var 18 år og af flere bliver betegnet som et vin-geni.

Denne Beaune 1er Cru Les Chouacheux er lavet med Pinot Noir druer fra 58 år gamle vinstokke på marken Les Chouacheux og er sorteret  hele to gange …  først af plukkerne, siden på et sorteringsbord og er afstilket fuldstændigt.

Druerne er derefter placeret i termoregulerede rustfri stål- og betonkar, hvor de gærer og macererer over 3 uger, hvor der udføres to pumpeovers samt to udstansninger om dagen for at udvinde både tanniner og rød frugt.

Druerne presses derefter forsigtigt i en pneumatisk presse og efter malolaktisk gæring er vinen lagret 18 måneder på franske fade.

WAUW … duften er dyb, klart lidt til den mørke side for en burgundisk vin med frugt af kirsebær, brombær, jordbær, lakrids, våde fade, mørk chokolade, gammelt klædeskab, mahognitræ, oksefond, bark, kaffebønner og en luftig, æterisk og parfumeret aroma, der lige gør tingene en kende mere interessant.

Hvor smager den godt … meget blød, cremet og modent. Smagen smyger sig rundt i munden, rund, silkeagtig velour, blidt og elegant. Der kommer lidt tør engelsk lakrids, men frugten er moden og mørk med brombær, sorte kirsebær og hindbær … tanninerne meget bløde og integrerede … hold nu kaje, hvor smager den fremragende. Dermed 95 point.

Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 699,95 kr., mens prisen er 599,95 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 6/7