2012 The Grape Grinder, The Grinder Pinotage, Western Cape, Sydafrika

2012 The Grape Grinder, The Grinder Pinotage, Western Cape, SydafrikaEn vin med et navn som The Grape Grinder Pinotage, en etikette med en kaffemølle … og sluttelig Sydafrika som oprindelsesland. Disse tre ting i kombo havde ikke rejst min forventninger helt sindssygt i vejret … men Thomas fra Smalle Vine havde smidt denne vin gratis i kassen, da jeg handlede ind i den lille charmerende butik i gaden med det tynde navn.

En anbefaling røg med på vejen … greatings og tak herfra, for det er – trods alle fordommene – faktisk en sjov og dejlig lille vin, som overraskede både mig og mine to buddys denne fredag efter arbejde.

Der er lagt meget markedsføring i vinen, som bl.a. har sin egen hjemmeside. Det er svært at finde ud af noget omkring selve vinhuset, som meget passende kalder sig The Grape Grinder. Ejer og vinmager er imidlertid Johan du Toit, som tidligere – indtil 2010 – stod i spidsen for et andet, progressivt vinhuset i Paarl, nemlig Juno Wines.

The Grape Grinder er etableret i slutningen af 2010 af Johan du Toit sammen med Oliver Kirsten. De har sammen lavet denne The Grinder Pinotage, lavet på 100% Pinotage, som stammer fra store, kunstvandede vinmarker, nemlig 3 marker omkring Knollefontein, Leeuwenkuil og Langvlei.

Vinstokkene er mellem 12 og 15 år, og begynder netop nu at levere Pinotage druer i optimal kvalitet. Herefter er vinen lagret i 9 måneder på brændte egefade for at give lidt kaffearomaer til vinen … så den også kan leve op til etiketten.

Duftmæssigt var jeg spændt på, om denne Pinotage – lig andre vine på Pinotage – havde duften af brændt gummi, men det er slet ikke tilfældet. I stedet er duften meget animalsk, næsten helt Pinot i udtrykket sammen med violer, vingummibamser, måske en ganske lille anelse Bridgestone … men helt sikkert meget indbydende sammen med en stor del sødme.

Sødmen går igen i smagen, som er præget af frisk frugt, lidt peber, kaffegrums, nyristede kaffebønder og chokolade. Måske lidt vandet i udtrykket og der er måske også lidt for meget sødme i smagen, og eftersmag er også begrænset. Men Thumbs Up for en super dejlig næse, og bestemt en vin, som mange vil kunne li’.

Forhandles hos Smalle Vine, pris 75 kr.

Vinanmeldelse 4/7 

Skriv et svar