2014 Rocca di Montegrossi, Chianti Classico Gran Zelezione Vigneto San Marcellino, Toscana, Italien

2014 Rocca di Montegrossi, Chianti Classico Gran Zelezione Vigneto San Marcellino, Toscana, ItalienI næste sæt af 2 vine fra Rocca di Montegrossi skulle vi smage den dårlige årgang 2014 op imod den fremragende årgang 2015 … og det var nemlig af husets flotte Chianti Classico Gran Zelezione Vigneto San Marcellino.

Wine Spectator har ratet årgang 2014 i hele Chianti området til 88 point, mens de har vurderet den efterfælgende årgang 2015 til hele 97 point og dermed et godt eksempel på store forskelle. Men lad os se, om forskellen også er så stor hos Rocca di Montegrossi.

Chianti Classico Gran Zelezione Vigneto San Marcellino 2014 er lavet på 95% Sangiovese og 5% Pugnitello. Druesorterne har begge gæret ved 26 grader, men hver for sig … Pugnitello i 10 dage og Sangiovese i 8 dage med yderligere 17 dages maceration.

Derefter er vinen lagret 25 måneder med 78% på barriques og den resterende 22% del i større fade, hvoraf 27% er i nyere Allier fade, 27% på 3 år gamle fade og de sidste 46% i 4 år gamle fade.

Først derefter flaskes vinen og lagrer så yderligere 24 måneder i kælderen inden frigivelse.

Duftmæssigt er det en mørk, kraftig og intens vin, hvor frugten er godt overmoden, moden og dekadent med blommer, sorte kirsebær, næsten tørret i frugten suppleret med grønne oliven, mahogni, teak, pibetobak, tørrede champignon og har pænt med fad samt en snert af friske, vilde urter.

I munden er vinen blød, cremet og meget rund, så intens, tæt og insisterende og samtidig er den pænt tør, mørk med nogle jernagtige og ristede elementer. Der er overmodne blommer samt syrlige sorte kirsebær, krydderier og langvarig fine tanniner og en lidt skinger syre, der giver en anelse friskhed. 93 point.

Forhandles af Vitis Vinifera, hvor en flaske koster 321 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7