2013 Some Young Punks, Riesling Monsters Monsters Attack, Clare Valley, Australien

2013 Some Young Punks, Riesling Monsters Monsters Attack, Clare Valley, AustralienNæste vin … hedonistisk, læskende og aussi-cool Riesling i smækker indpakning. Vinen – som var nummer 2 i rækken til lørdagens store byggemøde hos mig – var denne Riesling Monsters Monsters Attack fra det skøre, skæve og innovative vinhus Some Young Punks fra Australien.

Some Young Punks er indbegrebet af det nye Australien. Punkerne består af Col McBryde (som selv mener, at han burde stå i Guinness Book af World Record som den Ph.D., som har flest tatoveringer), Jen Gardner (selvstændig nørd indenfor gær) og Nic Bourke (selvproklameret superfan af Culture Club).

Sådan præsenterer de 3 bagmænd/-kvinder bag Some Young Punks sig i hvert fald.

Vinhuset er grundlagt i 2006 af Col McBryde og Jen Gardner fra Adelina Vine. Med hjælp fra den gode ven Nic fik de produceret den første Some Young Punks vin, nemlig vinen Passion has Red Lips, hvor etiketten var inspireret af en tidlig 1900-tals Pulp Fiction roman. Det var en af de mest spændende vinetiketter på markedet, og vinen blev hurtigt en succes.

Siden er vinen fulgt op af andre spændende vine, herunder denne Riesling Monsters Monsters Attack. Druerne til vinene købes hos vinproducenter rundt om i hele den sydlige del af Australien, og vinene fremstilles primært på Adelina Winery i Clare Valley.

Druerne til denne Riesling kommer også fra Clare Valley. Vinstokkene er mellem 12 og 27 år, og vinen har ikke lagret, men frigives kort tid efter produktion. Vinen er en del af serien, som punkerne kalder T’N’T, som omhandler de to damer Trixie og Tessa Love. Hvad de handler om, ja det aner jeg ikke! Etiketten er tegnet af den israelske illustrator Asaf Hanuka.

Duftmæssigt er der sgu petroleum i næsen … det havde jeg ikke forventet af en australsk Riesling. Respekt. Derudover er der sødme, blomster, fersken og ganske lidt citrus. Smagen er til den voluminøse og lidt søde side med modne, lyse frugter og en anelse krydderier. Faktisk en ganske habil Riesling, selvom jeg måske gerne så mere syre og mindre sødme … men charmerende er den.

Købt hos Smalle Vine, pris 129 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7  

2 tanker om “2013 Some Young Punks, Riesling Monsters Monsters Attack, Clare Valley, Australien”

 1. Spændende anmeldelse. Er mest til Rhein Hessen og Nahe, når det kommer til Riesling, som er konge-drue for mig. har smagt både amerikanske og australske Rieslings uden at være det mindste imponeret. men denne vin gør mig interesseret og sikke nogle navne på vinene de har hos http://www.smallevine.dk ! Der er sq nogle vin-tosser derude med god humor og meget fri fantasi.
  Smagt mere fra deres sortiment ? Kan se, at de også har en amerikansk Riesling http://www.smallevine.dk/products-page/amerikansk-vin/kung-fu-riesling-2012-by-charles-smith/
  Tak for et gode anmeldelser, som jeg er begyndt at følge med i.
  mvh Lars Bech

 2. Hej Lars
  Tak for dit indlæg og pæne ord. Enig i Riesling som kongedruen af de hvide … og de bedste er klart nogle af de tyske. De australske og amerikanske er “noget andet”, men kan derfor være et godt glas vin alligevel. Har tidligere smagt Kung Fu Riesling fra den skøre og herlige Charles Smith … også en fin oversøisk Riesling, som er sjov at prøve. Charles Smith laver ret fede vine i Walla Walla i Washington State. Fra Australien har jeg tidligere smagt nogle af de andre vine fra Some Young Punks, bl.a. da Estwine havde importen. Fra i lørdags kommer der også beskrivelser af flere vine fra Some Young Punks i løbet af de kommende dage … når jeg lige får tid foran PC’en.
  Bedste hilsner fra Ulrik

Skriv et svar