2018 Kingston Estate Wines, Echelon Collection Shiraz, Barossa Valley, Australien

2018 Kingston Estate Wines, Echelon Collection Shiraz, Barossa Valley, AustralienKingston Estate Wines ligger ved Kingston on Murray og en masse søer i Riverland regionen i Australien, er grundlagt af græske emigranter og derfra smager jeg først denne 2018 Echelon Collection Shiraz.

Vinhuset drives af Bill Moularadellis, men det var hans forældre, der er fra Grækenland og emigrerede til Australien og mødte hinanden i 1961, hvor de plukkede druer, men senere i 1965 købte deres egen vingård i Riverland regionen.

Bill Moularadellis er uddannet vinmager og da han i 1985 var færdig med sin uddannelse, så startede han en lille produktion på hjørnet af familiens grund. Dette blev starten på Kingston Winery og i dag er vinhuset ét af de største i området.

I dag er mor Nina Moularadellis desværre død, men gamle far Constantina Moularadellis – der dagligt blot kaldes Steve – hjælper fortsat til på vingården, men det gør Bills hustru Ivanka også sammen med parret 3 døtre … og en flok ansatte vinfolk.

Men det er også nødvendigt at være mange folk, for Kingston Estate er i dag blevet en af Australiens største vinavlere med marker i både det sydlige Australien og Victoria. Lige fra tørdyrket kølige klimaer til varme klimaer.

Samlet har huset således i dag ikke mindre end 3.100 hektar vinmarker, hvor basis er Riverland, men derudover har de også marker i Clare Valley, Adelaide Hills, Baroassa Valley, Coonawarra, Langhorne Creek og Mount Benson.

Kingston producerer primært Shiraz, men også en bred vifte af andre druer som Cabernet, Petit Verdot og Chardonnay. De har en topmoderne vingård med prisvindende vine hvor fx produktserien Kingston Echelon er blandt vinhusets flagskibsvine.

Her har vi netop en 2018 Echelon Collection Shiraz, hvor druerne er udvalgte af husets vinmager. I denne årgang 2018 kommer Shiraz fra marker i Barossa Valley. Det var fx ikke tilfældet i tidligere år. Den er produceret traditionelt og har efter endt fermentering lagret 18 måneder i franske og amerikanske egetræsfade.

Fed aussi næse … både brombær samt solbær med en smule marmeladeintensitet, sødt fadpræg med vanilje, finsk lakrids, chokolade, marcipan samt toast og ganske lidt peber.

I munden er det lidt samme fornemmelse, men peberen er her tydligere sammen med en tør frugt af blåbær, brombær og en smule blommer. Der er godt med lakrids, både engelsk, finsk og saltlakrids, dybristet kaffe, meget runde tanniner, en meget svag bitterhed, der lige giver kant og bid, mens peberen så også sidder lidt i eftersmagen. 89 point.

Forhandles af Andrup Vin, hvor en flaske koster 179,95 kr., mens prisen er 149 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 4,5/7